U bent hier

Een ongeval is snel gebeurd

Werken in de bouw brengt onvermijdelijk risico’s met zich mee. Je werkt met zware lasten, met machines, elektriciteit en gevaarlijke stoffen. Soms werk je op grote hoogte. Je bewust zijn van de gevaren is de eerste stap om letsels en ongevallen te voorkomen. Veel bedrijven vragen dat je op de hoogte bent van de risico’s en veiligheidsmaatregelen of eisen dat je beschikt over een VCA-opleidingsattest. (VCA staat voor Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers.)

Met de nieuwe webcursus ‘Basisveiligheid in de bouw’ krijg je een volledig beeld van de reglementeringen en de wetgeving. Verwacht echter geen saaie opsomming van regels. De cursus is zeer interactief opgesteld. Bij elk onderwerp krijg je een animatie. Klik je een onderdeel aan, dan krijg je een geluidsfragment te horen. In duidelijke bewoordingen hoor je alles wat je over dat onderdeel moet weten. Tegelijkertijd verschijnt het belangrijkste ook als tekst op je scherm.  Bij elk onderwerp hoort  een reeks oefeningen. Die zijn op dezelfde manier opgesteld als het VCA-examen.

Deze webcursus behandelt alle onderwerpen die op het officiële examen aan bod komen en is de ideale voorbereiding als je een VCA-opleidingsattest wil behalen in een erkend examencentrum. De expertise komt van Safestart, hét Europese portaal voor opleiding veiligheid op de werkvloer.

Safestart