U bent hier

Een stagiair in je bedrijf

Je maakt een vacature bekend en krijgt prompt telefoon van een vdab-cursist voor een stageplaats. Je werkt al enkele jaren en krijgt plots van een buurjongen de vraag of je zijn stagemeester wil zijn. Hoe zit dat eigenlijk met die vdab-stages?

Hoe praktijkgericht de vdab-opleidingen ook zijn, de opleidingsvloer blijft altijd een ‘afspiegeling’ van de werkvloer. De vdab wil zijn opleidingen zo goed mogelijk laten aansluiten bij de beroepsrealiteit en biedt daarom de cursisten de kans om tijdens of na hun opleiding twee tot zes weken stage te lopen in een bedrijf.

Deze opleidingsstage kan een win-winsituatie zijn voor de cursist én voor het bedrijf. De cursist leert, onder begeleiding, de reële werksituatie kennen voor het aangeleerde beroep en bekwaamt zich verder. Het bedrijf investeert tijd en begeleiding in de cursist en krijgt er arbeidsprestaties voor in de plaats. In het ideale geval heeft het bedrijf een vacature en kan de cursist doorgroeien naar een volwaardige werknemer.

Wens je, als werkgever, mee te werken aan de opleiding en de tewerkstelling van vdab-cursisten? In de webmodule ‘Praktische gids bij stages in je bedrijf’ hebben we de aandachtspunten en veelgestelde vragen (en antwoorden!) op een rijtje gezet. Schrijf je in via webleren of ga er rechtstreeks naartoe http://vdab.be/stage/