U bent hier

Engels in de logistiek

Mijnheer X is taalpurist, of beter: taalzuiveraar. Hij begint op een goeie dag een eenmansactie, een handeling in zijn eentje dus: hij wil alle vreemde woorden vervangen door een Nederlandse naam. Vol goede moed begint hij met de invoering van duimspijker, regenscherm, kroeg, …  Het lijkt een slaagstuk te worden! Tot hij zich waagt aan de 'bedrijfsstroomkunde'...

De logistiek heeft altijd een internationaal tintje. Het Engels is er gewoon niet weg te denken uit de dagelijkse communicatie. Als je werkt in een transport- en logistieke omgeving, of als je er graag wil gaan werken, dan moet je echt vertrouwd zijn met het typische vakjargon.

Heb je een basiskennis Engels en ken je in grote lijnen de logistieke woordenschat in het Nederlands? Dan is het  maar een kleine stap om die woordenschat ook in het Engels aan te leren. De webcursus 'Engels – Logistics and transport vocabulary' helpt je daarbij! Saaie woordenlijsten hoef je niet te verwachten. Met een massa gevarieerde oefeningen leer je gewoon al doende alle belangrijke begrippen rond orders, deliveries, modes of transport, containers, shipping and packaging en warehouse.  Je coach helpt je als je dat wil.

Treuzel niet en schrijf je vandaag nog gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor nog veel meer cursussen Engels en logistiek. Blader maar eens door ons cursusaanbod.

En hoe is het afgelopen met mijnheer X? Hij vat het sportief op: erger dan niet geslaagd te zijn, is niet geprobeerd te hebben. Hij betreurt wel dat 'leerganger' het niet gehaald heeft van 'cursist'.