U bent hier

Excel in beeld

Een traiteurzaak wil garnaalsoep verkopen aan 8 euro per liter. De kok krijgt opdracht om alvast 10 liter klaar te maken en alle uitgaven bij te houden in Excel. De teleurstelling is groot want de soep kost algauw 18 euro per liter. Zo wordt het geen lucratief handeltje. Hoe lossen we dat op? Minder garnalen in de soep doen? Goedkopere garnalen zoeken? Of een goedkopere kok, eentje die sneller werkt?

Gelukkig heeft Excel zelf een oplosser voor dit soort problemen. Dit is wel data-analyse voor gevorderden en niet in een paar woorden uit te leggen. Daarom staat onze webcursus bol van de demofilmpjes, zoals Excel 2013 - Data-analyse  - 3.12 Oplosser 1

Handig, is het niet? Wij plaatsen alle filmpjes uit de webcursussen op YouTube. Als je snel een antwoord zoekt op een praktische vraag, als je een geheugensteuntje nodig hebt, als je een voorsmaakje van een webcursus wil, ga dan zeker eens kijken op https://www.youtube.com/user/vdabwebleren/playlists.

Een ander uitstekend adres is http://vdabedutube.be. Je zoekt op domein en sector of gaat door middel van een pincode rechtstreeks naar een filmpje. Probeer 06030302 maar eens uit!

Voor een grondige studie, voor de begeleiding door een webcoach, voor een volledig naslagwerk kies je uiteraard nog altijd voor ons ruime aanbod webcursussen. Als het een tijdje geleden is dat je onze catalogus ingekeken hebt, zal je aangenaam verrast zijn!