U bent hier

HACCP in de horeca

© Shutterstock

Wil je graag in de horeca aan de slag? Kennis van de HACCP-regels is dan absoluut noodzakelijk. Als je die regels naleeft, schotel je de klant veilig voedsel voor en werk je op een veilige manier.
 
De online cursus ‘HACCP in de horeca’ brengt de belangrijkste voorschriften van HACCP voor jou in beeld in korte instructiefilmpjes. Je ziet de theorie meteen in praktijk gebracht. In de oefeningen kan je checken of je alles goed begrepen hebt. 
 
De cursus kwam tot stand in samenwerking met Horeca Vlaanderen en bestaat uit 5 modules, die je in willekeurige volgorde kan doornemen:

  • Wat zegt de wet?
    Vind je een stukje glas in een bokaal zilveruitjes?  In de horeca moet je werkgever dat melden aan het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. En er zijn nog meer wettelijke verplichtingen.
  • 4 gevaren
    Het stukje glas is een fysiek gevaar. Jijzelf of een klant zou zich eraan kunnen verwonden. Maar er zijn ook gevaren die je met het blote oog niet ziet. 
  • Hygiëne
    Is vaak je handen wassen voldoende voor een smetteloze hygiëne? Of draag je beter handschoenen? Onze vele tips nemen je twijfel weg.
  • Afval en leeggoed
    Net als thuis is afval sorteren in de horeca verplicht. Weet jij welk afval in welke afvalbak thuishoort? Na het doornemen van deze module ben jij de expert.
  • Veilig werken
    De keuken kan voor jezelf een gevaarlijke plek zijn. Je kan je verbranden of snijden. Je kan je rug bezeren door verkeerd te tillen. Leer hoe je veilig kan werken zodat je ongelukjes of overbelasting vermijdt. 

Wil je meer weten over de HACCP-regels? Klik op deze link om je in te schrijven voor de gratis online cursus ‘HACCP in de horeca’.