U bent hier

Het verhaal van Eddy

Vooraleer een webcursus op vdab.be verschijnt, is er al heel wat werk verricht. Die voorbereidende fase noemen we de ontwikkeling. Eddy is een van de mensen die daar volop mee bezig is. We laten hem aan het woord.

''Ik begon mijn carrière bij VDAB als instructeur offsetdrukken. Dat was in 1987. Vrij snel raakte ik besmet met het computervirus en kocht ik mijn eerste, eenvoudige pc. Daarmee begon ik mijn cursusmateriaal en dat van mijn collega's in elektronische vorm te gieten. Verder volgde ik ook de ontwikkelingen in de grafische sector, waardoor ik vertrouwd raakte met allerlei grafische programma's.

M'n toenmalige regionale chefs zagen een markt in webleren en ondernamen de eerste moeizame stappen. En ik deed mee! Het was een toffe, maar ook moeilijke periode. Ik bezocht de bedrijven die ons hielpen om webleren op te starten en gaf hen ondersteuning. Ik was eigenlijk coach en 'troubleshooter' tegelijk.

Ons regionaal webleerproject werd een succes. De hoofdzetel van VDAB in Brussel raakte ook geïnteresseerd en stelde een webleerteam samen. Dit team zorgde voor de nodige infrastructuur en ontwikkelde webcursussen. Ik maakte hier ook deel van uit en gaf ondersteuning, werkte richtlijnen uit en zorgde voor publiciteit.

Ondertussen is webleren een aparte afdeling geworden binnen VDAB. Officiële naam: webleren en e-productontwikkeling. Ons team telt nu een 25-tal medewerkers. En ja, ik houd me nog altijd bezig met webleren! Tegenwoordig vorm ik bestaande cursussen om tot webcursussen. Op deze manier blijft ons cursusaanbod groeien. We hebben nu al bijna 100 webcursussen…"

Bekijk ons cursusaanbod