U bent hier

Hoe maak je van webleren een succes?

Met webleren heb je zelf controle over je leerpad, je leertempo en het tijdstip waarop je leert. Het werkt heel motiverend als je zelf de verantwoordelijkheid draagt om je opleiding tot een goed einde te brengen. Hoe maak je een prima start? Hoe hou je vol als het even wat moeilijk wordt? Met deze 7 tips en tricks maak je van webleren een succes:

 • Raadpleeg het aanbod en oriënteer jezelf
  Succes begint met de juiste keuze. Wat wil je kennen en kunnen? Bekijk ons aanbod en kies er de webcursus uit die het beste past bij jouw voorkennis en jouw doelstellingen. Twijfel je? Dan helpen we je graag verder via chat
 • Stel een actieplan op
  Schrijf je in voor de webcursus, bekijk de inhoud in vogelvlucht en maak een duidelijke tijdsplanning op. Zorg dat je niet gestoord wordt tijdens het webleren. Breng je huisgenoten of collega's op de hoogte van je plannen.
 • Doe een beroep op de webcoach
  Je staat er niet alleen voor. De meeste webcursussen worden aangeboden met coaching. De webcoach is een ervaren vakspecialist die je doorheen de cursus begeleidt… als jij dat wil. Stel jezelf even voor aan de coach als je met de cursus begint. Vraag hulp of feedback wanneer je maar wilt. 
 • Maak de oefeningen
  Een webcursus is veel meer dan een theoretisch naslagwerk. Dankzij de demo’s, praktijkvoorbeelden en oefeningen krijg je een praktijkgerichte cursus. Hoe actiever je de praktijk doorneemt en inoefent, hoe meer je aan de cursus zal hebben. Probeer je het resultaat al voor te stellen vooraleer je aan een praktijkoefening begint. Denk na bij elke stap die je zet. Maak de oefeningen en stuur ze naar je coach voor feedback.
 • Bouw herhalingen in
  Je webcursus is geen snelheidswedstrijd. Af en toe kort overlopen wat je de vorige keren geleerd hebt, zorgt ervoor dat je de leerstof beter verwerkt. Oefeningen die je moeilijk vond, zullen de tweede keer vast beter lukken!
 • Lees de tips in de cursus
  De meeste webcursussen bieden je een massa tips. Sla ze niet over, want ze bevatten vaak interessante informatie. Meestal geven deze tips goed aan waar het fout kan gaan. Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard!
 • Beleef plezier aan het leren
  ​Hou je doel voor ogen. Zo zullen je inspanningen nog gerichter worden. Sta af en toe even stil bij de resultaten die je al geboekt hebt en... beloon jezelf!