U bent hier

Hoe zeg je nee?

Het lijkt wel of je steeds meer moet doen in minder tijd. De mooie theorieën over timemanagement en prioriteiten stellen, die ken je wel. Maar ze in de praktijk brengen, dat is een ander ding! Je probleem is dat je geen nee kan zeggen. Je wil anderen niet kwetsen of boos maken, je wil je niet schuldig voelen. Of misschien wil je voor jezelf niet toegeven dat je limieten hebt. Maar let er wel mee op! Het zou wel eens kunnen dat je op een dag keihard nee roept tegen alles en iedereen.

Herken je het plaatje? Dan wordt het tijd dat je vriendelijk nee leert zeggen, zonder schuldgevoelens. Assertiviteit heeft te maken met zelfvertrouwen en inlevingsvermogen, met liefde voor jezelf en voor de ander. Als je assertiever bent, dan wordt het makkelijker om te zeggen wat je wil of niet wil, zonder de ander te kwetsen. Of het nu op het werk is, of bij sollicitaties of in je privéleven.

De webcursus 'Assertiviteit op het werk' kan een goede start zijn voor een assertiever en comfortabeler leven. Je krijgt inzicht in je huidige gedrag en je vindt er de nodige tools aan om mee aan de slag te gaan. Als je dat wenst, kan je steeds een beroep doen op je coach om je te begeleiden.

Heb je genoeg van de 'ja, maar...'? Schrijf je dan hier in als werkzoekende of als werknemer.