U bent hier

Inspiratie van bedrijfsleider Tim

"Het schouderklopje, de aanmoediging, zonder al te klef te worden ook gewoon de goede raad, de bijsturing met een vriendelijk gesprek. Feedback! Dat is wat Erika mist. Dat is wat ze nodig heeft om het continue streven naar meer en beter vol te houden. Kan iemand daar iets op tegen hebben?"

Hoe komt het dan dat de dagelijkse feedback verwaarloosd wordt? Onderschatten we het belang ervan? Net als Erika weten we nochtans hoe iemand helemaal kan opfleuren bij een welgemeend positief woordje van de baas of een collega: zelfvertrouwen en motivatie groeien zienderogen. Feedback hoeft zelfs niet altijd positief te zijn. We willen gewoon weten wat van ons verwacht wordt, wat we goed doen en wat beter kan.

Overigens is het niet alleen op de werkplek dat feedback wonderen doet. Laat ook thuis geen kans voorbijgaan om een lach tevoorschijn te toveren. Je zoon pronkt met zijn nieuwe kapsel, je dochter heeft zomaar haar kamer opgeruimd, de buurman brengt peren van eigen kweek, een vriend geeft je een hartelijk complimentje. Wat zeg je?

Wil je leren hoe je feedback kan geven of hoe je op gekregen feedback kan reageren? In de webmodule ‘Feedback geven en krijgen’ vind je heel wat tips en nuttige raadgevingen. En je coach zit natuurlijk klaar om jou feedback te geven!

Ben je werkzoekende? Schrijf je dan hier gratis in.
Ben je werknemer? Schrijf je dan hier gratis in.

PS De eerste alinea is schaamteloos overgenomen uit de blog van bedrijfsleider Tim.