U bent hier

Internationale betalingstechnieken

Machines en machineonderdelen, chemische producten, geneesmiddelen, groenten en fruit, bier, chocolade…  Onze Belgische kwaliteitsproducten zijn tot ver buiten de landsgrenzen gewild en worden dagelijks wereldwijd geëxporteerd. En zelf genieten we van een oosterse maaltijd, timmeren nieuwe deurtjes van tropisch hout of toeren rond in een ingevoerde wagen. De internationale handel bloeit en veel Vlaamse bedrijven maken er al deel van uit of bereiden zich erop voor. Want een uitdaging (lees: risico) is het wel. Denk bijvoorbeeld alleen nog maar aan de internationale betalingen.

Welke zijn de betalingsrisico’s bij internationale transacties en hoe kan je je ertegen indekken als verkoper of als koper? Welke zijn de verschillende betalingsmiddelen en de verschillende betalingstechnieken? Wat zijn hun voor- en nadelen? En hoe maak je een doordachte keuze? Welke documenten komen erbij kijken? 

De nieuwe webcursus ‘Logistiek - Internationale betalingstechnieken’ zet dat alles bondig en overzichtelijk voor je op een rijtje. Veelzeggende animaties maken de theorie duidelijk en de oefeningen helpen je de leerstof te verwerken. 

Wil je alles leren over D/A, D/P en L/C? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.