U bent hier

Leer alles over kunststoffen via je pc

Hebben autoschadeherstellers, lassers en WTCAD-tekenaars iets met elkaar gemeen? Ja! De kans is groot dat zij allemaal kunststoffen bewerken in hun job. De bewerking zelf is beroepsgebonden, maar de soorten kunststoffen en hun eigenschappen zijn in elk beroep hetzelfde. VDAB-webleren speelt hierop in door 10 webcursussen over de verwerking van kunststoffen aan te bieden. Je leest het goed: 10!!!

In de basiswebcursus krijg je algemene theorie: eigenschappen van kunststoffen, soorten, toepassingen... De 9 andere webcursussen zijn gericht op een specifiek beroep: mecanicien, automecanicien, autoschadehersteller, draaier, frezer, lasser, onderhoudsmechanieker, plaatbewerker en WTCAD-tekenaar. Elk van die 9 modules bestaat uit 2 delen. Het eerste is algemene theorie. Het tweede is vakspecifiek en behandelt de bewerking van kunststoffen waarmee je als vakspecialist te maken krijgt, aangevuld met tips inzake veiligheid en milieu.

Deze 10 webcursussen zijn vrij theoretisch. Je kan maar een beperkt aantal oefeningen maken. De echte praktijkoefeningen moet je in het opleidingsatelier van een VDAB-competentiecentrum uitvoeren.

Ben je een niet-werkende werkzoekende?

  • Dan kan je je gratis inschrijven voor een van deze webcursussen op http://vdab.be/webleren/inschrijven.shtml (kies voor de optie 'werkzoekende').
  • Ben je student? Ook dan kan je gratis webleren. Kies in dit geval voor de optie 'werknemer'.
  • Als onderwijsinstellingen kan je je studenten gratis inschrijven door een mailtje te sturen naar webleren@vdab.be.

DOEN!