U bent hier

Leer digitaal patronen tekenen

Heb je een passie voor kleding? Volg je de modetrends op de voet? Heb je zelf wel eens een patroon ontworpen voor een kleedje of een broek? Maak van je hobby je beroep!

In de bedrijfswereld is altijd plaats voor een bekwame patronenmaker die bestaande patronen wijzigt, basismodellen gradeert en nieuwe ontwerpen van de designers weet om te zetten in patronen met een perfecte pasvorm. Kennis van CAD is daarbij een absolute vereiste. Eén van de meest gebruikte softwarepakketten voor CAD-patroontekenen is Gerber AccuMark. VDAB gebruikt Gerber AccuMark al meer dan 25 jaar om werkzoekenden in de competentiecentra op te leiden tot volleerde patronenmakers. Sinds enkele jaren werkt VDAB ook samen met scholen om leerkrachten en leerlingen uit het mode-onderwijs vertrouwd te maken met Gerber AccuMark.

Ook als werkzoekende of als werknemer in de mode-industrie kan je een online opleiding CAD-confectie volgen, aangevuld met workshops. Eerst schrijf je je in voor de online cursus 'CAD-confectie: patroontekenen'. Daarna meld je je aan voor de eerste workshop, waar je coach je op weg helpt en ondersteuning geeft met de installatie van de software. Dan neem je de online cursus zelfstandig door. De oefeningen stuur je door naar je coach. Zodra je voldoende leerstof doorgenomen hebt, schrijf je je in voor de praktijkgerichte workshops om onder begeleiding van een professionele coach alle kneepjes van het vak te leren.

Iets voor jou? Schrijf je snel in voor de online cursus 'CAD-confectie: patroontekenen'.

Voor deze opleiding moet je een goede voorkennis hebben van manueel patroontekenen.
Heb je die kennis niet, of wil je ze even opfrissen? Volg dan eerst de online cursussen manueel patroontekenen.

Reacties

kan ik als deeltijdse deze opleiding volgen, ik vind niet hoe ik mij kan inschrijven en waar de workshops doorgaan ? Grt, Pascale
Dag Pascale, als je problemen hebt met je inschrijving mail je best naar webleren@vdab.be of bel naar 02 506 16 66. Daar kan je ook een antwoord krijgen op de vragen die je nog hebt. Succes!
Goedendag Mevrouw/Meneer, Ik ben zeer geïnteresseerd door deze opleiding wegens ik fashion design heb gestudeerd en dus heb moeten leren hoe patronen maken. Dit zou echt een plus voor mijn opleiding zijn om patronen digitaal te tekenen, dit zat namelijk niet in mijn cursus. Ik ben ondertussen nog altijd op zoek naar werk om in de modesector terecht te komen en denk dat deze opleiding mij hier zeker mee zou kunnen helpen. Ik wil de moed nog niet opgeven dat ik geen werk zou vinden in de modesector. Ik heb ondertussen wel het initiatief genomen om werk te zoeken in een ander land namelijk Canada om mijn kansen te vergroten om werk te vinden. Ik ben voor het moment in dit land en zou jammer genoeg niet terug in België kunnen komen om de workshop te volgen voor de installatie en basis kennis van het programma. Ik zou dus willen vragen of het toch mogelijk zou zijn dat ik mij inschrijf voor deze cursus wegens dit een online cursus is en dat er maar één workshop is met een coach en dan dat de rest via internet gebeurt. Zou het mogelijk om via een andere omweg het programma op mijn computer beschikbaar zou kunnen krijgen en dat de coach mij via skype zou kunnen volgen en helpen? Dit zou echt super zijn. Bedankt voor de informatie Met vriendelijke groeten, Alexandra Réard
Dag Alexandra, deze vraag mail je best naar webleren@vdab.be of bel naar 02 506 16 66. Succes!