U bent hier

Luchtvracht

Je hebt je suf gezocht. Het hebbedingetje waarvan je vriendin droomt voor haar verjaardag ligt gewoon niet in de winkels. Het internet dan maar? Ja hoor, in Engeland is het volop te verkrijgen. Je bestelt, betaalt en hebt het drie dagen later al in huis. In je blijdschap sta je er helemaal niet bij stil welke weg je pakje afgelegd heeft, en wat daar allemaal bij kwam kijken.

Tenzij...  je werkt in de logistiek, of er graag een job wil zoeken. Dan weet je dat het pakje waarschijnlijk over werd gevlogen, en dat er veel spelers bij het transportproces betrokken werden. Het proces bij luchtvracht omvat 8 stappen en bij elke stap moet je rekening houden met nationale, Europese en internationale reglementering.

Wil je er meer over leren? Met de nieuwe webcursus ‘Logistiek - Luchtvracht’ krijg je inzicht in de wetgeving omtrent luchtvracht. Je besteedt veel aandacht aan het invullen en controleren van een airwaybill en de documentenstroom om goederen te versturen per vliegtuig. Je leert welke elementen een rol spelen tijdens het beladen van een vrachtvliegtuig en aan de hand van foto's en video krijg je materiaalkennis en leer je het vakjargon. Als eindoefening vraag je een finale case op bij je coach waarin je alle leerstof in praktijk omzet.

Iets voor jou? Schrijf je vliegensvlug in als werkzoekende of als werknemer.