U bent hier

Maak prachtige websites met CSS3

css3Als moderne webmaster kan je er niet omheen: kennis van CSS is absoluut onontbeerlijk! De huidige tendens in webdesign is een totale scheiding van inhoud en vormgeving. Kleur, lettergrootte, teksteffecten, decoratieve elementen en alle andere aspecten van vormgeving breng je onder in een CSS-stylesheet. Het HTML-bestand bevat dan alleen nog inhoud. Deze manier van werken biedt reusachtige voordelen voor jou als webmaster en voor de bezoekers van je site. Je kan je website een mooie opmaak meegeven, die je bovendien in één handeling verandert als je dat wenst. En je komt bij je bezoekers veel professioneler over, al is het maar omdat je mooi vormgegeven site toch snel laadt door de lichtere HTML-codering.

De mogelijkheden van CSS zijn zeer uitgebreid: van pure opmaak (letterkleur, lettergrootte, regelafstand, achtergrondkleur, …) over lay-out (positionering van blokken tekst, foto's en afbeeldingen) tot flexibele webpagina's voor smartphone, tablet en pc-scherm. Je leert ze allemaal kennen en toepassen in de webcursus 'Webdesign – stylesheets in CSS3'.
Je kan CSS niet los zien van HTML; het is dus belangrijk dat je een grondige basiskennis hebt van HTML. Is dat niet het geval, neem dan eerst onze webcursus HTML5 door vooraleer je met CSS3 start. En dan ligt de weg volledig open naar efficiënt webdesign.

Ga ervoor en schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer!