U bent hier

Medisch rekenen: als elke druppel telt

Procent berekenen als je een bloesje koopt met korting; de regel van drie toepassen om een recept om te rekenen van 4 naar 7 personen… rekenen is voor velen een dagelijkse gewoonte. En soms mag je best een beetje schatten en afronden.

Een heel andere dimensie krijgt je berekening als het om medicijnen gaat. Hoeveel zuurstof neem je mee voor mijnheer X voor een rit van 1 uur in de ziekenwagen? Hoeveel insuline dien je mevrouw Y toe, die 60 kg weegt? Verplegend personeel in ziekenhuizen moet feilloos de juiste dosis kunnen berekenen. Het kleinste foutje kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt.

Daarom hebben wij in nauwe samenwerking met de ziekenhuisapotheek van UZGent een webcursus ‘Medisch rekenen’ ontwikkeld. Werk je in een ziekenhuis, een rusthuis of kinderopvang? Moet je geregeld medicijnen toedienen? Neem dan zeker de cursus eens grondig door. Je krijgt er alle regels nog eens op een rijtje en héél veel oefengelegenheid. Het filmpje hieronder geeft je in het kort een overzicht van de cursusinhoud.

 

Neem het zekere voor het onzekere!
Ben je werkzoekende? Schrijf je dan hier gratis in.
Ben je werknemer? Schrijf je dan hier gratis in.