U bent hier

Mijn job? Schoonmaken bij mensen thuis!

PlumeauMyra vertelt: “Ik trek tevreden de deur achter me dicht. Alles is weer kraaknet in het appartement van Lydia en mijn werkdag zit erop. Morgen naar Walter. Dat is ook altijd fijn. Bij hem ligt nooit rommel en ik kan onmiddellijk aan de slag. Ramen lappen – dat wil hij immers elke week.

Vijf adressen heb ik zo, elk een halve dag per week. Dat maakt mijn job afwisselend, maar ook een beetje moeilijk. Het zijn natuurlijk allemaal verschillende mensen, elk met hun wensen en hun eigenaardigheden. Een bejaarde dame die wil dat ik de ruiten opblink met een oude krant,  een alleenstaande man die een dweil vol gaten nog perfect bruikbaar vindt, … Mijn ene klant is een briefje, een andere is altijd thuis als ik kom. Op een professionele manier met mijn klanten omgaan vind ik net zo belangrijk als het poetsen zelf!”

De webcursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’ zet alles netjes op een rij. Je maakt kennis met drie verschillende huishoudhulpen die in drie verschillende gezinnen gaan werken. Hierbij doen zich natuurlijk allerlei situaties voor. In een hele reeks filmpjes en oefeningen leer je alles over de juiste omgang met je klanten. Plumeau Tine, de mascotte, loodst je door de cursus.

Zoals elke VDAB-webcursus is ook deze cursus gratis voor alle individuele klanten. Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.