U bent hier

MS Access naar een hoger niveau tillen

Vba De mogelijkheden van MS Office reiken veel verder dan de meesten denken. Met behulp van het ingebouwde Visual Basic for Applications, kortweg VBA, kan je in de verschillende Office-pakketten de steeds terugkerende handelingen automatiseren. Door zelf kleine programma’s te schrijven in VBA zet je Office volledig naar je hand, win je veel tijd én levert je programma foutloos werk af. Niets dan voordelen dus!

In de webcursus ‘Informatica: Visual Basic for Applications - Inleiding’ leer je VBA gebruiken achter de applicatie Excel. Heb je die stap al gezet? Heb je ook kaas gegeten van programmatielogica en objectgeoriënteerde principes? Ben je een ervaren Access-gebruiker, die Access naar een hoger niveau wil tillen? Dan ben je nu klaar om je toe te spitsen op VBA voor Access. In twee nieuwe webcursussen VBA - Access 1 en 2 leer je er alles over! Logischerwijs doe je eerst deel 1 en daarna deel 2 als verdieping.

Je leert de theorie al doende aan de hand van de database dbVideotheek, die de uitleningen van een videotheek bijhoudt. Deze theorie pas je dan zelfstandig toe op de database dbTuincentrum, die een overzicht geeft van het plantenaanbod en de verkoop van een tuincentrum. Regelmatig check je met extra oefeningen of je alles goed begrepen hebt en sommige oefeningen stuur je ook door naar je coach voor feedback en evaluatie.

Wil je van je databases pareltjes maken die het leven van de gebruiker een heel stuk aangenamer maken? Schrijf je dan nu gratis in voor ‘Informatica: Visual Basic for Applications - Access deel 1’ als werkzoekende of als werknemer.

Extra tip: Er is ook een splinternieuwe webcursus ‘MS Access 2013 - vervolmaking!’