U bent hier

Ontslag verwerken

De eerste dagen na je ontslag word je heen en weer geslingerd tussen woede en verdriet, angst en opstandigheid. Je moet gedwongen afscheid nemen van een vertrouwde situatie. Je job gaf je een gevoel van zekerheid, een dagelijkse routine en een stukje identiteit. Dat ben je allemaal in één slag kwijt op het moment dat je je c4 overhandigd krijgt. Ontslag is altijd een zeer ingrijpende emotionele gebeurtenis.

Onmiddellijk ergens anders gaan solliciteren is vaak geen goed idee. De wonde is nog te vers en de kans is groot dat je te emotioneel reageert op vragen over je ontslag. Afwijzingen heb je nu echt niet nodig!

Gun jezelf de tijd om eerst je ontslag te verwerken. Zo kom je sterker terug op de arbeidsmarkt. De webcursus ‘Ontslagen, niet verslagen’ helpt je daarbij. Je krijgt inzicht in de verschillende fasen van het verwerkingsproces; je leert het verlies van je baan te accepteren en de deuk in je zelfbeeld te herstellen. Je coach geeft je feedback waar nodig.

Ben je ontslagen – recent of al wat langer geleden? Dan vind je zeker handvatten voor de toekomst in de webcursus ‘Ontslagen, niet verslagen’. Op onze facebookpagina krijg je al een voorsmaakje!