U bent hier

Op stage bij VDAB-Webleren

Nadine is 42 en had tot voor kort nog nooit als bediende gewerkt. Tot ze als stagiaire bij de administratie van de VDAB-dienst Webleren terechtkwam... Ze doet haar verhaal.

"Ik heb jaren als huishoudster en als schoonmaakster in een ziekenhuis gewerkt. Maar ik bleef met het gevoel zitten dat een administratieve job me beter zou liggen. Helaas, ik was er niet voor opgeleid. Een half jaar geleden heb ik dan eindelijk de stap gezet en ben ik gestart met een opleiding tot administratief bediende bij VDAB in Oudenaarde. Het was een zeer intensieve maar leerrijke opleiding: in 4,5 maanden leerde ik alles wat ik nodig had om als bediende te kunnen gaan werken. Ik leerde er ook webleren kennen.

Na die 4,5 maanden kreeg ik de kans om 6 weken stage te lopen bij de administratie van de dienst Webleren. Per jaar komen er ongeveer 25.000 inschrijvingen voor webcursussen binnen. Daar komt heel wat administratie bij kijken, gaande van telefoneren, e-mails en briefwisseling tot agendabeheer, verlofplanning en gegevensbeheer in Excel. Daarnaast zijn er nog specifieke pc-programma's voor klanten- en cursusbeheer. Het gevarieerd takenpakket maakt deze job boeiend en aangenaam.

Uiteraard is dit iets heel anders dan wat ik vroeger deed, maar enkele aandachtspunten komen overal terug: orde, stiptheid, nauwkeurigheid, oog voor detail en zowel zelfstandig als in team kunnen werken.

Deze eerste ervaring als administratief medewerker is mij enorm goed bevallen. Ik weet nu zeker dat ik mijn loopbaan wil verderzetten in de wereld van de administratie. Dankzij VDAB heb ik nu zelfs een getuigschrift op zak!"