U bent hier

Rij- en rusttijden

© Shutterstock

Marco is vandaag vroeg uit de veren. Als vrachtwagenchauffeur staat hem een internationale rit te wachten en hij heeft er zin in. Om 6 uur stipt rijdt hij weg. Het is niet te druk vandaag en om 10.30 uur heeft hij al meer dan de helft van zijn traject afgelegd. Tijd voor een uurtje pauze. Na de middag heeft Marco een beetje minder geluk: hij komt in een file terecht. Om 16 uur is hij nog 50 km van zijn eindbestemming. Mag hij meteen verder doorrijden? Moet hij eerst rusten? Of mag hij sowieso vandaag niet meer rijden?

Je komt het juiste antwoord te weten in onze vernieuwde online cursus ‘Logistiek: rij- en rusttijden.

De cursus zet de Europese reglementering in verband met dagelijkse en wekelijkse rij- en rusttijden netjes voor jou op een rij, inclusief de uitzonderingen. Je leert voor wie en waar de regels van toepassing zijn en hoe een bestuurder zijn rij- en rusttijden registreert. Na een overzichtelijke samenvatting volgt de eindtest. Behaal je 70 % of meer? Proficiat, je bent geslaagd!

Heb je interesse om, net als Marco, in het wegtransport te werken? Schrijf je dan zeker in voor de gratis online cursus ‘Logistiek: rij- en rusttijden’.

We hebben nog veel meer online cursussen in de sector logistiek. Binnenkort zitten ze allemaal in een nieuw jasje. Je leest het hier zodra ze klaar zijn. Volg onze blog!
 

 

Reacties

Beste Ik rij met de vrachtwagen, maar soms geraak ik niet goed aan uit hoe de regels er rond zijn. IK vind het heel belangrijk om mij daar aan te houden. Zou u kunnen zeggen waar ik aan een boek of online cursus kan geraken, want ik kan wel wat bijscholing gebruiken. Ik zag dat ik dat hier kan doen, maar ik vind de cursus niet. Alvast bedankt, met vriendelijke groeten Bjorn Vandeloise
Dag Bjorn Je kan gratis inschrijven voor de cursus door te klikken op de blauwe tekst. Succes! Mvg, de redactie