U bent hier

Schoonmaken bij mensen thuis

© Shutterstock

Schoonmaken bij mensen thuis is meer dan poetsen. Het is ook contact maken met de klanten en ervoor zorgen dat ze tevreden zijn. Maar elke klant heeft eigen verwachtingen. Hoe zorg je er dan voor dat je bij allemaal mag terugkomen? Het antwoord is eenvoudig: met een professionele werkhouding. In onze vernieuwde online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’ leer je er alles over. 

Je maakt kennis met de klanten en hun wensen en eigenaardigheden. Maria is een bejaarde dame die bijna altijd thuis is en wil dat je de ramen laat blinken met een oude krant. Jan is een alleenstaande papa die veel rommel laat slingeren en vindt dat je met een dweil vol gaten nog prima kan schoonmaken. En Paul en Joy zijn een jong koppel die zelden thuis zijn en via briefjes communiceren. Hoe ga je professioneel om met elk van hen?

Leer het van Cindy, Delia en Laura, onze drie huishoudhulpen. In tal van korte filmpjes zie je hen aan het werk: van kennismaken met de klant, over taken uitvoeren, omgaan met regels en communiceren met de klant, tot verantwoordelijkheid opnemen. Daaruit leer je wat zij al heel goed doen en tegelijk krijg je heel veel tips om sommige situaties nog beter aan te pakken. In de oefeningen is het dan aan jou om te tonen dat je het begrepen hebt. 

Wil je zelf in de schoonmaak gaan werken? Op een professionele manier met je klanten omgaan is net zo belangrijk als het poetsen zelf. Bereid je goed voor met onze kraakheldere online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’. Ze is gratis. Schrijf je in door te klikken op de blauwe tekst.

Tips:
Schrijf je ook in voor de online cursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis’.
Oefen in de praktijk tijdens onze workshops. Surf naar vdab.be/workshops en kies vakgebied schoonmaak.