U bent hier

Sociale media: valkuilen en mogelijkheden

sociale mediaHoe leuker, origineler of gewaagder je bericht is, hoe meer kans dat het gedeeld wordt. Onder dat motto hebben velen zich al laten verleiden om de gevaarlijke toer op te gaan met sociale media. Wie kent niet de verhalen van mensen die ontslagen werden omdat ze op Facebook hun werkgever beledigden, vertrouwelijke bedrijfsinformatie lekten, of doodleuk de hele wereld lieten meegenieten van hun activiteiten tijdens ‘ziekteverlof’. Sociale media hebben onze maatschappij veel transparanter gemaakt en je privacy op het internet is erg beperkt.

Bannen we sociale media dan beter van de werkvloer? Dat is het kind met het badwater weggooien. Sociale media hebben ook heel wat troeven die goed van pas komen op de werkvloer en het werk kunnen vergemakkelijken. Ook bij sollicitaties hebben ze hun nut al ruimschoots bewezen.

In de nieuwe webcursus ‘Sociale media op de werkvloer’ zetten we de meest gekende en de meest gebruikte sociale media op een rij: Facebook, Yammer, LinkedIn, YouTube, Twitter en weblogs. Hoe maak je een account aan? Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten? Waarvoor gebruik je welk medium? Hoe zorg je ervoor dat je noch je bedrijf noch jezelf schade toebrengt? Als toemaatje geven drie experten doorheen de hele cursus hun mening, hun tips en hun toekomstvisie.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.