U bent hier

Socialiteren: solliciteren via sociale media

sociale media

Sara is een jonge, enthousiaste marketeer met een passie voor online die op zoek was naar haar droomjob ... en die ook vond! Om zichzelf als sollicitant in de kijker te zetten startte ze een heuse campagne via sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. Ze zette een website op waar ze in blogvorm verslag uitbracht van haar belevenissen, alle updates verzamelde en zelfs sollicitatietips uitdeelde aan lotgenoten. Twee maanden later had ze haar droomjob te pakken. Ook jij hebt dankzij de enorme groei van de sociale media unieke kansen om jezelf positief in beeld te brengen. Zorg ervoor dat je gezien wordt met al je kwaliteiten als toekomstige werknemer. Leer socialiteren!

Je begint met een profiel op Facebook, LinkedIn en Twitter. Als je al een profiel hebt, kijk het dan eens grondig na. Wat leest je toekomstige werkgever als hij je naam intypt in Google? De tweede stap is netwerken: contacten leggen met andere mensen, delen dat je een nieuwe job wil, zelf vacatures zoeken. En als je echt alles uit de kast wil halen, dan bouw je aan je digitaal imago. Wat dacht je van een visueel cv, een eigen blog, of zelfs een eigen website? Dàt is pas socialiteren: jezelf in de sociale media presenteren met alle digitale mogelijkheden die er zijn.

Leer er alles over in de nieuwe webcursus ‘Socialiteren: solliciteren via sociale media’. Schrijf je vandaag nog in als werkzoekende of als werknemer.