U bent hier

Teamwork

De mouwveger, de uitslover, de klager, de betweter,… Je kent ze wel. Het zijn je collega's en je bent een beetje allergisch aan hen. Je brengt acht uur per dag met hen door en... zij met jou! Zelf heb je misschien ook één of twee minder fraaie kantjes. Toch moeten jullie samenwerken aan één gemeenschappelijk doel. Maar hoe?

Bekijk eerst even je persoonlijk functioneren. Hoe scoor je op belangrijke aspecten van je persoonlijkheid in samenwerkingsverbanden? Verdiep je dan in communicatiewetten, samenwerkingsvormen, teamrollen en onderhandelingsstijlen. Dat klinkt als een hele klus, maar het loont dubbel en dik als je professioneel leert omgaan met allerlei verschillende persoonlijkheden. En ten slotte: word je eigen coach. Blijf alert en neem je gedrag iedere keer weer onder de loep om je handelingen waar nodig aan te passen.

Hoe begin je eraan? Schrijf je in voor de nieuwe webcursus 'Constructief samenwerken'. Je zal er zeker baat bij hebben, ook als je collega's supersympathieke, flexibele werkmakkers zijn!
Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.