U bent hier

Textiel, van grondstof tot eindproduct

De textielsector is rijk aan producten en processen. Wil je ze van naaldje tot draadje leren kennen? Grijp nu je kans om je kennis van textiel te verruimen met onze online cursussen!

'Textiel, bekeken vanuit een waaier aan producten' introduceert je in de boeiende en verrassende wereld van textiel aan de hand van een airbag, zitmeubelstof, kunstgras, gordijnstof en matrasbekleding.

'Textiel, van grondstof tot eindproduct' is een reeks van 5 online cursussen over textieltechnologie. Je werpt een diepgaande blik op alle technieken en methoden die gebruikt worden in de textielsector. Elke cursus belicht grondig een bepaalde fase in de productie van textiel:

  • grondstoffen voor de textiel
  • van vezel tot garen
  • van garen tot doek
  • van vezel tot doek
  • van doek tot afgewerkt product

 'Bindtechnieken' gaat dieper in op de module 'Van garen tot doek' en is vooral bedoeld voor textielontwerpers en wevers. Van eenvoudige tot complexe bindingen, je leert ze stap voor stap kennen.

'Verven van textiel' is de nieuwste online cursus. Je leert alles over de verschillende verftechnieken, toegespitst op alle mogelijke textielsoorten.

Al deze cursussen kan je doornemen in de volgorde die je zelf verkiest. De inhoudelijke expertise komt van Cobot, het sectoraal vormingscentrum dat al 30 jaar actief is in opleiding voor en toeleiding naar de textielsector.

Ben je werkzoekende en wil je tot in de puntjes weten wat er allemaal komt kijken bij de productie van textiel? Schrijf je dan nu in! Kies doelgroep 'werkzoekende' en typ bij trefwoord 'textiel'.