U bent hier

Twet mee tijdens de extra lange digitale week

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en ze volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. We zijn al aan de twaalfde editie toe.

Dit jaar kiezen de organisatoren voor een extra lange Digitale Week. Van 20 oktober tot 5 november organiseren honderden lokale organisaties in Vlaanderen en Brussel 1000 activiteiten. Ze pikken dus drie weekends en een vakantieperiode mee. Zo heeft iedereen ruim de kans om aan de activiteiten deel te nemen.

Wat kan je leren? Beginners leren hoe een computer te gebruiken én hoe die vaardigheden in te zetten om sterker te worden, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Gevorderden worden mediawijs en leren hoe kritisch om te gaan met de nieuwe media, bijvoorbeeld met privacy-instellingen op Facebook. Maar bovenal biedt de Digitale Week je veel kansen om zelf iets te creëren en te genieten van digitale cultuur.

Nieuw dit jaar, in de aanloop naar de verkiezingen van 2018, is het concept ‘twetten’: via digitale media op een constructieve manier samen brainstormen over oplossingen voor (lokale) maatschappelijke thema’s. Alle twets worden verzameld op de website www.twetstraat.be. Zo kan je zelfs meedoen als je nog geen account op social media hebt. De origineelste en populairste twets komen in een Twetboek.

Voor elk wat wils dus in de 1000 activiteiten van de Digitale Week.

Maak hier je keuze