U bent hier

Van statische naar dynamische websites met PHP

Je eerste website bouwde je met HTML. Je bent er best wel een beetje fier op. Ze is een aantrekkelijk visitekaartje en bezoekers vinden gemakkelijk hun weg naar je informatie en contactgegevens. Maar ze is ook statisch. De bezoekers krijgen elke keer hetzelfde te zien en ze komen dan ook niet meer terug. Je droomt van een blog en een gastenboek…

Met HTML zit je vast als je je website dynamisch wil maken. Maar als je PHP leert, gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden voor je open. PHP is een populaire krachtige server-side scripttaal waarmee je de HTML-code aanvult om je webpagina’s dynamisch te maken. Gebruik je PHP in combinatie met een database, dan komen ook blogs, gastenboeken, content management systems, fora, fotoalbums, … binnen handbereik. PHP is bovendien gratis, net als onze webcursus ‘Inleiding tot PHP’ en de bijhorende coaching.

De cursus is pas vernieuwd en geeft je nu beter dan ooit een overzicht van wat allemaal mogelijk is met PHP. Eerst komt de absolute basis. Je krijg uitleg over hoe je variabelen en operatoren gebruikt binnen PHP en je zet eenvoudige programmaconstructies op. Je staat ook stil bij het gebruik van functies en arrays. In een tweede deel focus je op gegevensbeheer. Je leert werken met bestanden, formulieren, sessies en met phpMyAdmin en databanken. De talrijke oefeningen geven je meteen een beeld van de concrete toepassingsmogelijkheden. De meest uitdagende oefeningen stuur je in naar je coach voor feedback.

Heb je een stevige voorkennis van HTML? Zijn programmatielogica, CSS en SQL ook geen grote onbekenden voor jou? Dan kan je je meteen inschrijven voor ‘Inleiding tot PHP’ als werkzoekende of als werknemer.

Heb je die voorkennis nog niet of is ze het beetje onder het stof geraakt? Dan vind je alles wat je nodig hebt om je goed voor te bereiden in ons aanbod webleren:

  • Websites ontwerpen met HTML 5
  • Informatica: programmatielogica
  • Webdesign - stylesheets in CSS3
  • Informatica - SQL