U bent hier

We gaan er niet veel woorden aan vuil maken …. of juist wel?

In de ‘goede oude tijd’ tikte je je teksten op een typemachine waar iedere toets zo een metaalachtige klik maakte. Als je een foutje maakte, dan was het behoorlijk wat knoeiwerk om je teksten toch nog toonbaar te maken. Het spontane ontrollen van het zwart-rode inktlint bezorgt sommige gebruikers nu nog nachtmerries. Je zou voor minder ‘door het lint gaan’.

Anno 2010 heeft de computer onze levens verlicht: we produceren nu teksten in alle mogelijke vormen en stijlen. In het bedrijfsleven, waar professioneelogende teksten mee de uitstraling bepalen van je organisatie, is kennis van Word een must. Webleren biedt dan ook een uitgebreide keuze aan mogelijkheden om Word als beginner aan te leren of om je verder te bekwamen.

Wat je eerst en vooral moet weten, is welke versie van het programma je computer ‘bevolkt’. Is het Word 2002, 2003 of 2007? Om dit te weten open je Word en klik je heel eenvoudig bovenaan in het menu op Help. Daar kies je voor Info. Nu verschijnt een venster dat je vertelt welke Word-versie je in huis hebt.

Nu volgt het moeilijkste deel: de juiste webcursus kiezen. Neem nu bijvoorbeeld MS Word 2007. Je vormt een stevige basis door MS Word 2007 deel 1 en deel 2 te volgen. Je leert alle basisacties die nodig zijn om een juweeltje van een tekst te maken: tekst invoeren, opmaak verzorgen, tabellen invoegen en nog veel meer.

Wie zich wil specialiseren, leert in ‘MS Word 2007: Samenvoegen’ bijvoorbeeld hoe je een standaarddocument toch een persoonlijke toets kan geven, hoe je al je klanten bij hun naam aanspreekt in een standaardbrief en hoe je etiketten maakt voor een grote groep mensen.  (Bovendien altijd handig om ook wat tijd van je vakantie aan iets anders te kunnen besteden dan adressen op de ansichtkaartjes te schrijven.)

In het voorlopig laatste, gloednieuwe deel van onze webleercursussen ‘MS Word 2007’ ga je grote documenten te lijf. Je leert hoe je dankzij Word een overzichtelijke, leesbare structuur in grotere documenten aanbrengt. Het bespaart je de moeite om bij het toevoegen van een nieuw hoofdstuk, alle nummeringen opnieuw te moeten aanpassen. Je krijgt ook handige tips i.v.m. secties, voetnoten, bladwijzers, kruisverwijzingen, bijschriften, … Maar ontdek het zelf: schrijf je in!

Enfin, het laatste Word is hiermee nog niet gezegd …