U bent hier

Webcoach, een boeiende en afwisselende job

Aan het woord is webcoach Anna:

"Ik heb twee hoofdtaken. De ene week is dat webcoaching. Ik werk dan thuis en begeleid van 14.00 tot 22.00 uur cursisten die een webcursus volgen bij VDAB. Ik beantwoord vooral hun inhoudelijke vragen. Dit doe ik via een speciaal berichtensysteem.

Misschien zou je dat niet onmiddellijk verwachten, maar je krijgt een band met de cursisten die je begeleidt. Hoewel je deze mensen niet kan zien, zijn het zeker geen anonieme personen. Door het heen-en-weer sturen van berichten leer je hen beter kennen en bouw je een persoonlijk contact op. Het voelt goed aan wanneer je mensen kan begeleiden en helpen.

De week daarna hou ik me bezig met mijn andere hooofdtaak: het ontwikkelen van nieuwe webcursussen. Dit werk doe ik op kantoor in Brussel en tijdens de gewone werkuren. Om een webcursus te ontwikkelen gebruik je veelal speciale programma's, met het gevolg dat dit dikwijls meer tijd in beslag neemt dan een papieren cursus ontwikkelen. De ervaringen die ik opdoe met het coachen kan ik volop gebruiken bij het ontwikkelen van de nieuwe cursussen. Je schrijft cursussen voor mensen dus moet je rekening houden met hun gewoonten en denkpatronen. Het helpt enorm als je ervaring hebt met webcoaching.

Cursusontwikkeling is heel boeiend omdat je werkelijk iets nieuws creëert. Maar wat vooral voldoening geeft, is het besef dat je bijdraagt aan de ontplooiing van mensen."