U bent hier

Webleren heeft een nieuw leerplatform!!!

 

Het bouwverlof is weer eens voorbij. Het lijken wel de drie kortste weken van het jaar! Terwijl de betonmolens en de bulldozers een paar weken rustten, hebben wij met man en macht getimmerd (en gezaagd) op onze virtuele bouwwerf.

 

We hebben een nieuw LMS!!! LMS is de afkorting van Learning Management System, het elektronisch leerplatform waarop de webcursussen draaien. Voor ons is het ons virtuele huis.

Moodle_cursist_02 

Het nieuwe LMS vullen met alle webcursussen was al een hele klus. En nu zijn we volop aan het testen of alles werkt zoals het hoort. Hier en daar moet nog een vijsje wat beter aangedraaid worden. Hier en daar staan ons nog wat ingrijpende verbouwingen te wachten. Sommige functionaliteiten zoals 'nieuwsforum' en 'kalender' moeten we zelf nog beter leren kennen. Allemaal wel heel spannend, hoor!

Jullie kunnen ons nieuwe virtuele huis in gebruik nemen in de loop van de tweede helft van augustus. Maar we verklappen je nu al de nieuwigheden. De grootste verbetering zit in het navigatiemenu: je kan nu in één oogopslag en zonder te scrollen zien waar je je precies in de cursus bevindt. De lay-out ziet er frisser en aantrekkelijker uit en de coachknop en het voortgangsrapport vind je voortaan linksonderaan je scherm. Om je voortgangsrapport te openen moet je een paar keer meer klikken dan vroeger.

Wat goed is in het huidige LMS, hebben we natuurlijk mee verhuisd. Inschrijven, inloggen en je coach contacteren doe je nog op de vertrouwde manier. Ook aan ons aanbod en aan de inhoud en de kwaliteit van de webcursussen is uiteraard niet geraakt.

Hoe verhuis je met ons mee? Wie reeds ingeschreven was op een aantal webcursussen, kan deze rustig verder afwerken op het huidige leerplatform. Maar iedere nieuwe inschrijving brengt je naar het nieuwe LMS. Misschien zullen er nog details zijn waarbij je even de wenkbrauwen fronst. Hou daarom de veelgestelde vragen op www.eduportal.be goed in het oog. Klik hier om er rechtstreeks naartoe te gaan. Wat we vooral hopen, is dat je dit nieuwe leerplatform ervaart als sneller en aangenamer en dat het je extra motiveert om webcursussen te volgen.