U bent hier

Werk aan je soft skills - prettig en snel

Een informaticus kan niet zomaar gaan solliciteren als boekhouder. De onontbeerlijke vakkennis zal hij in de meeste gevallen niet hebben. Toch zijn er ook heel wat vaardigheden die voor elke job belangrijk zijn: de brede algemene arbeidsmarktcompetenties of soft skills. Heb je ze, dan vergroot je je kansen op werk!

Gebruik de periode tussen twee jobs dus niet alleen om te gaan solliciteren. Het is ook een ideale gelegenheid om je persoonlijke vaardigheden eens onder de loep te nemen en – waar nodig – bij te schaven. Wees eerlijk met jezelf! Ben je assertief in een werksituatie of laat je gemakkelijk op je kop zitten? Zou je jezelf creatief noemen of zit je vastgeroest in oude patronen? Kan je je tijd efficiënt indelen of heb je van timemanagement geen kaas gegeten? Weet je conflicten te hanteren of loop je er liever van weg?

Aan al deze vaardigheden kan je werken - prettig en snel. Webleren is daarvoor een ideale manier. Je leert thuis, in je vertrouwde omgeving. Toch sta je er niet alleen voor. Met al je vragen kan je terecht bij je webcoach.

Bekijk ons uitgebreid aanbod soft skills in deze Prezi en schrijf je in!