U bent hier

Wil je een nieuwe job binnen het domein accountancy? Laat VDAB je helpen.

Welke jobs zijn er binnen het domein accountancy? Wat moet je kennen om naar zo’n job te solliciteren? Wat verwacht de werkgever? Wat zijn jouw sterktes en werkpunten? Hoe kan VDAB je hierbij helpen? Lees verder!

Wist je dat... er momenteel zo’n 550 vacatures zijn?

Als medewerker boekhouding ben je verantwoordelijk voor het controleren, boekhoudkundig verwerken en klasseren van de aan­- en verkoopfacturen en van de financiële verrichtingen. Je volgt klanten en leveranciers op: telefonisch, schriftelijk en boekhoudkundig. Je rapporteert aan de betrokken afdelingsverantwoordelijke. Inzicht in bedrijfsprocessen is hierbij heel belangrijk. Periodieke afsluiting, btw­-aangifte en voorbereiden en verwerken van jaarafsluitingen kunnen tot je takenpakket behoren. Je takenpakket zal variëren, afhankelijk van de grootte en de aard van het bedrijf waar je aan het werk zal gaan.
 
Samen met jou willen wij een leerpad binnen het domein accountancy uitstippelen dat het best aansluit bij de troeven die jij hebt op de arbeidsmarkt. Je volgt een individueel opleidingstraject dat jouw troeven en de verwachtingen van een werkgever samenbrengt. We houden daarbij rekening met je studies en je ervaring, je voorkennis en je persoonlijkheid.
 

Wist je dat... je niet moet wachten om deze opleiding gratis te volgen?

Je start met de opleiding in het competentiecentrum van je keuze, je thuiscentrum. Het thuiscentrum biedt jou een verdere verfijning van je leerpad, coaching, begeleiding naar werk en praktijkgerichte workshops die aansluiten bij je noden. Het cursusmateriaal is online beschikbaar en kan je grotendeels thuis doornemen. Het kan onder meer volgende modules bevatten:

  • bedrijfsadministratie
  • bedrijfsprocessen en ERP (Entreprise Resource Planning) in een bedrijfsrealistische omgeving
  • debiteurenbeheerloonberekening voor de boekhouder
  • budgettering
  • btw­-topics
  • vennootschapsbelasting
  • pc-­kennis
  • klantgerichte communicatie
  • sociale en organisatorische vaardigheden

Wist je dat... je na deze opleiding tot 75% kans hebt op werk binnen de 3 maanden?

Wil je een nieuwe job binnen het domein accountancy? Laat VDAB je helpen. Schrijf je vandaag in!

TIP! Deze opleiding is bedoeld voor wie werk zoekt. Heb je een job en wil je je graag bijscholen in het domein accountancy? Bekijk dan ons aanbod webleren en flex­itraining op vdab.be/online leren.