U bent hier

Zonder elektriciteit

Geruisloos valt de pc uit. De vaste telefoon geeft me nog één waarschuwend piepje en dan wordt het hele huis verdacht stil. Ik krijg het al koud. Dat moet dan tussen mijn oren zitten want zo snel kan ik onmogelijk voelen dat de verwarming ook niet meer werkt.

Gewapend met potlood en papier kruip ik alvast onder een dekentje om een blogtekstje te schrijven. Zal ik iets schrijven over de Ronde van Vlaanderen? Of over Pasen? Neen, het enige waar mijn gedachten nu naartoe gaan, is de stroompanne. Het voelt een beetje raar dat ik zo hard van elektriciteit afhankelijk ben en er niet eens iets van afweet. Ik duw de hele dag op allerlei knopjes zonder er ooit bij stil te staan wat er dan eigenlijk gebeurt (of nu even niet gebeurt). Dus neem ik me voor om me echt eens te verdiepen in de geheimen van elektriciteit, met onze webcursus!

Wat is elektriciteit? Wat is spanning, wat is stroom? Hoe zat het weer met de wet van Ohm? Hoe moet je omgaan met meetapparatuur? Hoe schakel je weerstanden? Hoe plaats je schakelaars en welke? Hoe kan je je beveiligen tegen kortsluiting, overbelasting of elektrocutie?

Moet jij dat ook dringend eens bestuderen of opfrissen? Doe dan mee met mij en schrijf je in voor de gratis webcursus 'Elektriciteit: basisbegrippen' voor werkzoekenden of voor werknemers.

Je hebt geen technische voorkennis nodig, maar wel stroom of een goed opgeladen batterij!