U bent hier

Zonder logistiek geen kledij in de boetiek...

Logistiek Zonder logistiek zijn alle T-shirts identiek. Zonder logistiek is ‘t paniek. Met deze slogans willen Vlaanderen In Actie en Transport en Logistiek Vlaanderen de aandacht trekken. Logistiek is veel meer dan vrachtwagens en magazijnen. Het is een heel veelzijdige en boeiende sector, met totaal uiteenlopende jobs en spannende uitdagingen. Wie er werkt – zowat 200.000 Vlamingen! - heeft veel contact met mensen, is creatief en blinkt uit in organisatietalent.

Werk je in de logistieke sector? Of heb je ambitie om er te gaan werken? Dan vind je in ons aanbod drie gloednieuwe webcursussen die je zeker zullen interesseren.

‘English logistics vocabulary’ en ‘Vocabulaire logistique en français’ behandelen uitgebreid de specifieke terminologie van de hele logistieke keten. Geschreven teksten en videofragmenten maken je vertrouwd met schrijfwijze en uitspraak van de logistieke wereld. Tal van oefeningen maken de cursussen compleet. Een basiskennis van het Engels of het Frans is wel vereist.

‘Logistiek – het magazijn’ kwam tot stand na een intensieve samenwerking tussen VDAB en de firma Group Thermote & Vanhalst uit Waregem. TVH bood VDAB de unieke gelegenheid om van op de eerste rij de goederenstromen in het magazijn te observeren en samen met hen te verwerken in deze webcursus. De cursus gaat diep in op de werkzaamheden van de magazijnier en de magazijnmedewerkers enerzijds en van de goederen- en documentenstroom tussen de verschillende afdelingen van het magazijn anderzijds.

Drie kwaliteitsvolle nieuwe cursussen in onze 'boetiek'... mét logistiek! 'Schrijf je in!