U bent hier

Heel erg bedankt

Niet voldoende commerciële ervaring, niet het juiste diploma, geen reactie, vacature reeds ingevuld... Herkenbaar? Mijn sollicitatietrein is blijkbaar nog niet aan zijn eindstation. Maar paniek is nog niet aan de orde.

Ik had deze blog graag positief beëindigd, met een job op zak. Helaas heb ik nog steeds geen werk. Maar… dankzij dit blogavontuur heb ik wel een fijne maand september achter de rug. Time flies when you're having a good time. :-)

Was het makkelijk? Nee, dat niet. Elke week twee teksten afleveren is heel wat anders dan af en toe wat ‘kribbels’ op papier zetten. Ik heb zelfs aan den lijve ervaren wat een ‘writer’s block’ is! Maar leuk was het absoluut. Ik heb veel nagedacht over hoe ik verder wil in mijn leven. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar er zijn wat pistes opengetrokken die ik verder ga onderzoeken.

Mijn plannen voor de komende tijd? Blijven solliciteren. Ik ga zo meteen weer een brief schrijven, want ik heb een leuke vacature gezien. Daarnaast ga ik ervoor zorgen dat ik mijn studiemateriaal bij elkaar krijg om mijn middelbaar diploma te behalen via de middenjury.

Alle positieve reacties op mijn schrijfsels hebben me gesterkt en heel veel deugd gedaan. Ook de lezers die de moeite hebben genomen om online op deze blog te reageren, hebben mij echt een hart onder de riem gestoken. Ik vind het jammer dat het hier stopt. Misschien blijf ik wel bloggen, op een facebookpagina met titel 'werkzoekende Els'. Ik zal wel zien.

Aan iedereen: heel erg dank om mijn blog te lezen. Het was een fijne ervaring.

Reageer

Reacties

Dag Els, Bedankt voor deze leuke en inspirerende tekst. Het is fijn dit te lezen want ik zit in dezelfde boot. Ik wou je graag vragen hoe je deze blog gestart bent? Ik ben daar namelijk ook naar op zoek. Alvast bedankt, Katrijn
Goed bezig maar frustrerend die lijdensweg naar de juiste job, of een job!
Hoi, Ja, dat kan frustrerend zijn, maar ik heb tot op heden het geluk gehad dat ik nooit echt lang zonder werk zat als ik niet wilde. Als ik tussen de lijntjes lees, heb je er ook al wat ervaring mee. Mocht je nu werk aan het zoeken zijn: veel succes. Bedankt voor je reactie.
Hey Els! Ik ben nog maar net werkloos geworden (ik ben ontslagen nadat ik na 10 jaar werken bij dezelfde firma het voor bekeken hield en voor een hogere functie met een beter loon ging). Het was rot maar jij hebt mij een hart onder de riem gestoken en mij laten zien dat ik niet alleen was. Je schrijft grappig, heel herkenbaar (ik moet ook elke dag vechten tegen de speelgoedbommen) en ik voelde mij minder alleen in mijn situatie. Bedankt daarvoor. PS ik doe dit meestal nooit, maar je was de juiste vrouw op de juiste moment en je bent niet alleen... Sophie
Dag Sophie, Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ben blij dat je in dit geval een uitzondering hebt gemaakt, want zulke berichten geven mij de bevestiging die ik toch nog wel een beetje nodig heb. Ook voor mij is het belangrijk te weten dat ik niet alleen sta in bepaalde dingen en als ik met mijn blog mensen een hart onder de riem heb kunnen steken, dan is voor mij het cirkeltje rond. Ik wens je nog heel veel succes in alles wat je doet en tot bij een volgende gelegenheid. Groetjes