U bent hier

September

Vorige week kreeg ik een mail, met daarin een vraag: “Beste Els, een tijdje geleden stelde je je kandidaat om voor ons te bloggen. Zie je het zitten om dat te doen tijdens de maand september?”

Toen ik dat las was ik dolenthousiast. Eindelijk een kans om eens een maand te bloggen en te zien hoe me dat bevalt. Ik loop al een tijdje rond met het idee om iets creatiefs te doen. Wat me tot nu toe tegenhield? Dat duistere stemmetje in mijn hoofd dat onzekerheid heet… Nu kan ik er eindelijk eens werk van maken, al voel ik me niet helemaal op mijn gemak. Wat als ik geen inspiratie vind? En wat als mijn teksten niet leuk zijn?

Gelukkig heb ik een dankbare maand gekregen om te bloggen. Zeg nu zelf: september, dat is dé maand waarin heel wat dingen weer van start gaan.

De vertrouwde schoolpoorten gaan weer open, bijvoorbeeld. Het doet raar om te beseffen dat mijn zoon alweer een klas hoger zit, en dat mijn dochter aan haar laatste jaar in de lagere school begint.

De voorbije vier weken waren we elke dag samen, mijn kinderen en ik. Een fantastische tijd! Vanaf nu zie ik ze weer maar één keer om de twee weken. Ook dat is september. Terug tijd voor structuur en regelmaat, denk ik dan maar.

Als alleenstaande co-ouderschapsmama roei ik al enkele jaren met de riemen die ik heb. Mijn definitie van structuur wijkt daardoor misschien lichtjes af van wat er in Van Dale staat, maar wat geeft het. Of verzin ik nu een excuus voor mijn chaotische leven?

September brengt voor mij nog een verandering. Ik begeef me opnieuw op pad als werkzoekende. Ik zit wel nog met vragen. Wat wil ik nog doen? Waar wil ik naartoe? Hopelijk vind ik snel een antwoord. Lezen jullie de komende weken mee? 

Reageer

Reacties

Heel aangenaam en mooi geschreven, fijn om te lezen
Dankjewel