U bent hier

Wekker

Tring, alarm, rinkel! Nee, dat was niet mijn wekker van vanochtend. Wel het grote besef dat het er alweer en nieuwe week van start is gegaan. Hoe kan het toch dat een weekend zo snel voorbij gaat? Is het omdat ik er zo intens van genoten heb dat ik nog in een ontkenning zit? Enfin, genoeg getreuzeld! Vorige keer beloofde ik dat ik jullie meer ging vertellen over mijn plannen als gezondheidsbegeleider. Wel…

Ik ben er nog altijd niet helemaal uit, al zijn er wel enkele dingen die mij bijzonder interesseren. Voetreflexologie bijvoorbeeld, een geweldige methode om mensen met zeer uiteenlopende kwalen te helpen. Algemene vermoeidheid, slecht slapen, rugklachten... Uiteraard moet je daarbij ook kijken naar de oorzaak van het symptoom. Dat maakt natuurlijke gezondheidszorg zo boeiend. Je gaat met mensen mee op zoek naar de oorsprong van iets. Dat brengt soms heel wat teweeg.

Iets anders wat ik al heel lang wil doen, is stervensbegeleiding. Al lijkt me dat wel voor later, als mijn kinderen groter zijn. Als ik me zou richten op stervensbegeleiding dan wil ik daar echt de tijd voor nemen.

Wat mijn passie betreft is het me wel duidelijk. Ik weet wat ik graag doe. De echte inzet van het spelletje pingpong in mijn hoofd is: kies ik voor een vaste job met zekerheid, of ga ik resoluut voor wat ík graag doe?

Misschien is de gulden middenweg de beste: een boeiende job, en voldoende tijd om me naast m’n werk met andere zaken bezig te houden. Een fijne job die ik kan afwisselen met mijn eigen projectjes dus.

Over werk gesproken… Vorige week had ik nog eens een sollicitatiegesprek. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Reageer

Reacties

Leuk om je blog te lezen. Ik ben ook een alleenstaande mama, heb een tijdelijke job en ben ook juist begonnen met een kappersopleiding. Ben reeds lang op zoek naar een vaste job maar al dikwijls ontgoocheld geweest. Vandaar ook de opleiding. Wens je heel veel succes als gezondheidsbegeleider! Kristy