U bent hier

De inspiratie van woorden

We hebben allemaal af en toe een held nodig. Helden zijn een bron van inspiratie, voorbeelden. Graag stel ik jullie mijn ideale heldin voor. Ik noem haar Praavo.

Praavo doet de juiste dingen, is overtuigend en verslaat het kwade in de wereld. Ze is authentiek, zorgend, sterk, charismatisch, goed, eerlijk, kwetsbaar, toegankelijk en rustgevend. Ze is gespierd, gezond en vrolijk. Ze zit goed in haar vel en ziet het geheel, niet enkel de details. Praavo heeft een visie, een missie en doelen -en gedraagt zich daarnaar. Praavo is de bewaakster van een plaats waar het veilig is om te zijn, met respect voor iedereen ongeacht vorm, kleur, religie en geaardheid.

Misschien ziet jouw held er helemaal anders uit, maar de volgende eigenschappen hebben alle helden gemeen: ze gaan ervoor en ondernemen actie. En ze hebben vertrouwen. In zichzelf en in de anderen. Twijfelen doen ze niet, want ze hebben een doel.

Voor mij is het belangrijk om negativisme geen toegang te geven tot mijn brein en mijn wereld. Want negatieve gedachten zijn als vergif: ze zuigen alle energie uit me, tot ik leeg ben. Ze zijn een valkuil waar ik langzaam in wegzak. Een poos geleden is dat gedurende enkele maanden met me gebeurd. De gevolgen daarvan draag ik nu nog.

Natuurlijk heeft bijna iedereen moeilijke momenten en dagen. Dan is het goed om te weten dat je dat patroon kan doorbreken. Onder andere door inspirerende woorden te lezen. Voor mij werkte deze tekst van William H. Murray heel inspirerend:

“Tot je vastbesloten bent, is er twijfel en de kans om je terug te trekken. Maar op het moment dat je een beslissing neemt, beweegt de Voorzienigheid mee. Dan gebeuren er allerhande dingen die je helpen met je beslissing, en die anders nooit gebeurd zouden zijn. Een hele stroom van momenten komt voort uit deze beslissing, en een hele hoop onvoorziene gebeurtenissen en ontmoetingen spelen in je voordeel, op een manier die niemand had kunnen dromen. Wat je ook droomt dat je kan doen: start ermee. Onverschrokkenheid heeft genialiteit, kracht en magie in zich. Begin nu!”

Mijn vastberadenheid heb ik vandaag gelukkig teruggevonden. Mijn doelen zijn duidelijk en ik heb vertrouwen. Het is zoals Martin Luther King, Jr. zei: “Vertrouwen, dat is de eerste stap zetten, zelfs als je niet de hele trap kan zien”.

Dat ik goed voor mezelf zorgen moet zorgen, is één van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd. Ik heb dat nooit gedaan en ben nu aan ’t oefenen. Met een snelcursus ;-) want het is nodig. Deze inspirerende woorden helpen me daarbij:

  • “Het is niet omdat je niet ziek bent, dat je gezond bent.” Auteur: onbekend.
  • “Hoe meer energie je hebt, hoe efficiënter je lichaam is. Hoe efficiënter je lichaam is, hoe beter je je voelt en hoe beter je je talenten kan gebruiken om iets fantastisch te verwezenlijken”. Auteur: Anthony Robbins.
  • “Wie geen tijd heeft voor fitness, zal tijd moeten vinden voor ziekte.” Auteur: Edward Smith-Stanley.

Het is nu tijd voor actie! Want:

  • “De beste manier om iets te doen, is het doen.” Auteur: Amelia Earhart
  • “Gedaan is beter dan perfect”. Auteur: Sheryl Sandberg
  • “Wat je doet heeft meer impact dan wat je zegt.” Auteur: Steven Covey

Ik stel mijn doelen en prioriteiten en ga ervoor:

  • “De vraag is niet wie het me gaat toelaten iets te doen, de vraag is wie me gaat tegenhouden.” Auteur: Ayn Rand
  • “Jouw dromen zijn van jou, niet van iemand anders. Wacht dus niet tot iemand anders jouw dromen waarmaakt, dat gaat niet gebeuren.” Auteur: werkzoekende Tauri.

Zo, ik kan weer aan de slag lieve bloglezers. Ik overgiet al het bovenstaande met een pak liefde, respect, humor en vriendelijkheid. Wees lief voor jezelf, dan kan je ook lief zijn voor anderen…

Reageer

Reacties

Dat voeg ik daar graag nog aan toe : elke avond dankbaarheid om de voorbije dag. Hoe die ook geweest is. Dankbaarheid voelen. Dank voor je blog, Tauri!