U bent hier

So long, farewell, auf Wiedersehen, goodbye!

Eind januari. We zijn al een maand verder in het nieuwe jaar, en dat is ongelofelijk. Time flies when your having fun. Al 11 keer deelde ik deze maand mijn bedenkingen met jullie. Het was een leerrijke maand. Ik heb nog nooit zoveel gelezen, verteld en opgezocht. Ik ben blij dat ik deze maand de tijd heb genomen om dingen op een rijtje te zetten. Ik had dat al veel eerder moeten doen.

Gisteren had ik normaal gezien een sollicitatiegesprek, maar dat werd verzet naar volgende maand. Afwachten dus. Het is voor een 4/5 functie. Dat is het maximum dat ik aan de slag wil voor een werkgever. Waarschijnlijk is dat nog teveel, want ik wil werk maken van mijn zelfstandige activiteit als ‘anti-stressmanager’ voor bedrijven, met focus op relaxatie- en breinoefeningen gecombineerd met massage. Dus een halftijdse baan, of 3/5 lijkt me beter.

Ik heb de afgelopen maanden verschillende sollicitatiegesprekken gehad. Aanvankelijk ook bij bedrijven die op zoek waren naar een fulltime manager. Maar daar ben ik nu mee gestopt. Ik besefte -terwijl ik die sollicitatiegesprekken deed- dat fulltime voor één baas werken eigenlijk niet is wat ik wil. Het voelt teveel aan als moeten, en dat lukt niet meer. Dus contacteer ik nu bedrijven die ervoor openstaan dat hun managers deeltijds werken. Dat zijn er niet zoveel.

Uitzoeken wat ik allemaal moet doen, kunnen en weten om als freelancer of zelfstandige in bijberoep aan de slag te gaan, neemt veel tijd in beslag. Ik ontdek mogelijkheden, starterinitiatieven en organisaties waar ik nog nooit van gehoord had. Ik ontmoet fijne en inspirerende mensen. Aan deze ontdekkingstocht wil ik ook volgende maand tijd besteden. Ik wil mijn risico’s juist inschatten en goed geïnformeerd te werk gaan. Geen valse verwachtingen naar inkomsten, haalbaarheid en gemakkelijkheid van een zelfstandige activiteit. Maar ik wil me ook niet laten leiden door angst, twijfel en mensen die me niet steunen. Dat zijn slechte raadgevers. Mijn favoriete inspirerende woorden blijven me bij: ‘Wat je ook kan doen, of droomt dat je kan doen, start ermee. Onverschrokkenheid heeft genialiteit, kracht en magie in zich. Begin nu!’

Over angst en onverschrokkenheid gesproken: ik heb mijn eerste sessie met de gedragstherapeut achter de rug. Het was zeer bizar, een beetje irreëel. Ik kreeg breinoefeningen en moest proberen te vertellen wat ik denk, voel en ervaar op een snelweg. Op basis daarvan probeert mijn therapeut mijn mentale beeld bij te stellen naar de realiteit. Want, het zit allemaal in mijn hoofd, uiteraard.

Ik ben een goed chauffeur, en dat weet ik. Op het einde van die eerste sessie zijn we in mijn wagen gestapt en de snelweg opgereden. Aan 120 km/uur op het rechterbaanvak. Dat ging -vlot zou ik niet zeggen- maar het lukte. Daarna ben ik nog een keer op de snelweg geweest met iemand, en heb ik het ook eens alleen geprobeerd. En daar wringt het schoentje. Alleen vertrouw ik het -of moet ik zeggen ‘me’- niet. Daaraan werken we in sessie twee, volgende week. Ik ben een beetje teleurgesteld. Ik had het graag opgelost gezien in één sessie. Dan was ik nu ‘snelwegfobie vrij’. Aan de andere kant, ik heb opnieuw op een snelweg gereden, zonder panikeren. Dat was jaren geleden! Daar mag ik echt wel blij en trots om zijn. Goed gedaan Tauri!

Het is opmerkelijk, speciaal, grappig, opwindend en angstaanjagend beste mensen. Ik heb het gevoel dat ik nu pas begrijp hoezeer ik zelf verantwoordelijk ben voor wie ik ben, hoe ik me voel en wat ik daaraan kan doen. Ik ben wakker geworden uit een permanent sluimerend gevoel van onbehagen, frustratie, verdriet en boosheid. Ik ontwaak uit: het is moeilijk, ik ben moe, ik kan er niets aan doen, ik ben bang voor de (boze en ontevreden) reacties van anderen dus laat maar...

Ik sta terug recht en leer mijn valkuilen kennen en herkennen zodat die me niet weer doen vallen. Ik, niet degene die ik dacht te moeten zijn, of wilde zijn of hoopte te zijn. Gewoon ik.

Het was fijn een maand bij jullie te vertoeven. Ik wens jullie allemaal veel succes in wat jullie ook ondernemen. En aan alle hr-managers en bedrijfsleiders die op zoek zijn naar een ervaren, freelance stresstherapeut voor hun bedrijf: contacteer me gerust via de reactieknop. Ik kan jou, je bedrijf en je medewerkers zeker helpen. Mens sana in corpore sano. So long, farewell, auf Wiedersehen, goodbye! Tauri.

Reageer

Reacties

Ik heb veel aan uw blog gehad, Tauri, een echte getuigenis "solliciteren, zoals het is"! Veel herkenbaars. Positief. Dank u wel, en het ga je goed! Hou je goed! x