U bent hier

Fruitbomen

Alle begin is moeilijk. Een huizenhoog cliché dat zijn statuut wel verdient.

In een vorige blog kon je lezen dat ik deze week gestart ben als programmeur met een IBO-contract. Ondertussen zijn we enkele dagen verder en ik kan je vertellen dat het ‘straffe toebak’ is. Begrijp me niet verkeerd, de opleiding die ik kreeg in het VDAB-opleidingscentrum was zeer degelijk. Maar op het moment dat je in de praktijk gekatapulteerd wordt, is het toch even slikken en besef je dat je eigenlijk nog nergens staat.

Ik had me wel verwacht aan een lawine van nieuwe informatie én ik had me voorgenomen daarover niet te panikeren. Omdat mijn leeftijd een soort innerlijke rust met zich meebrengt, moest dat zeker lukken, dacht ik. Maar helaas…

Voormalig profvoetballer Johan Cruijff zei ooit: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’. Geen mens wist wat hij er precies mee bedoelde. Dus wordt zijn quote te pas en te onpas gebruikt in moeilijke situaties waarbij je wel iets moet zeggen, maar je eigenlijk niet goed weet wat. Zoals dat bij mij nu het geval is.

Gelukkig begin ik zachtjes aan wel wat bomen door het bos te zien. Maar of het nu loofbomen zijn of fruitbomen, dat is nog niet helemaal duidelijk. De kennis die mijn collega’s hebben, is indrukwekkend en ik hoop ooit ergens in de buurt van die kennis te komen. Daarvoor ga ik. Intussen zijn steunbetuigingen in woorden of in natura steeds welkom! :-)