U bent hier

Snelle inburgering

Spannend! Zo kon je deze maandag wel noemen, want ik startte met een IBO -Individuele Beroepsopleiding- in een softwarebedrijf als programmeur-developer. De grote vraag was -en is nog steeds: heb ik tijdens mijn VDAB-opleiding genoeg kennis opgedaan om snel te kunnen meedraaien in deze werkomgeving? De maanden in het opleidingscentrum zullen nu hun vruchten moeten afwerpen. Ik hoop dat mijn basiskennis stevig genoeg zal zijn.

Tot nu toe ben ik vooral bezig geweest met het installeren van mijn computer, de kennismaking met mijn nieuwe collega’s en het doornemen van het nodige papierwerk samen met de IBO-consulente. En passant kreeg ik een snelle demo van het programma waar het bedrijf voor 70% op draait. Ik was een beetje van mijn sokken geblazen. Het is een zeer compleet systeem waar ik mijn draai in zal moeten vinden.

Die eerste dag vloog voorbij. Mijn collega’s waren zeer behulpzaam en ik kreeg een subtiele hint dat van nieuwkomers een traktaat in de vorm van een taartje wordt verwacht. Er is dus sprake van een snelle inburgering! :-)

De komende weken zal ik jullie op de hoogte houden over mijn wedervaren hier. Ik ben alvast blij dat het IBO-systeem bestaat en ben ervan overtuigd dat dit een prachtig hulpmiddel is wanneer je een ‘career change’ overweegt.

Meer info over IBO op vdab.be/ibo