‘FuckUps’ doorspoelen met cava

'FuckUps', iedereen maakt ze wel eens mee. Verkeerde studiekeuzes, sollicitaties die fout lopen of een gênant moment op je eerste werkdag. Maar wist je dat je vaak meer leert van mislukkingen dan van succesverhalen?

Tijdens 'FuckUps & Cava', het laatste event van de Work out Room voor de zomer, konden deelnemers hun tegenslagen delen. Met veel gêne maar ook met veel plezier! Deelnemer Lotte Landuyt blikt terug in deze blog.

Openhartige getuigenis

Bouchra Hashassi beet de spits af. Zij richtte de ecologische truckwash 'Washville' op in de Antwerpse haven. Ze heeft een zware periode achter de rug met als somber hoogtepunt een faillissement. 

Maar ze gaf niet op en kwam er sterker uit. Ze werd zelfs beloond met een nominatie tot onderneemster van het jaar bij de afgelopen 'Womed Awards'. Bouchra is vandaag een betere onderneemster dankzij de lessen die ze leerde uit haar blunders.

Tips van een expert

Koen Marichal is docent-onderzoeker 'leiderschap' aan de 'Antwerp Management School'. Hij gaf na Bouchra's getuigenis meer inzicht in de wijze waarop mensen reageren op blunders.

Koen: "Wanneer we falen krijgen we te maken met negatieve gevoelens zoals woede, twijfel, schaamte, maar ook frustratie of verdriet. We willen liefst zo snel mogelijk een oplossing vinden. We willen rechtzetten wat is fout gelopen om die negatieve gevoelens te compenseren.

Dat is niet goed. In plaats van negatieve gedachten of mislukkingen te compenseren, zouden we die emoties beter omarmen en aanvaarden. Probeer daarbij te onthouden dat iedereen faalt en daaruit leert."

Verhalen van de deelnemers

Na de toelichting van Koen was het tijd om de daad bij het woord te voegen. Dankzij een ludiek en leerrijk spelletje 'Levensweg' vertelden de deelnemers over hun eigen mislukkingen. In kleine groepjes vertelde iedereen zijn faalverhalen. Al lachend en spelend rakelden we de ene na de andere flater uit het verleden op. Van foute studiekeuzes tot sollicitatieblunders.

Met succes zochten we oplossingen en plaatsten we de blunders in een ander daglicht. 'No pain, no game', dat bleek de succesformule van 'FuckUps & Cava'.

 

Lotte Landuyt, deelnemer 'FuckUps & Cava'

Gepost op 27 juli 2021

 Beeld dat werd gemaakt naar aanleiding van het event 'FuckUps & Cava'.

VDAB

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Zo verruim je je blik op werk en blijf je op de hoogte van inspirerende events, start-ups, technologieën en ideeën.