1 jaar Work out Room

Denk je bij afstand ook spontaan aan dingen van anderhalve meter? Wij dachten vandaag aan 365 dagen! Want op 23 mei 2019 openden we de deuren van de Work out Room voor het grote publiek.

Op ons openingsevent nodigden we verschillende collega's en start-ups uit om elkaar (nog) wat beter te leren kennen. We smokkelden ook meteen enkele boeiende sprekers én een ballenbad mee in het programma.

Voor we de ruimte open gooiden bestond de Work out Room ook al, zij het als een virtueel team. Divers, maar met een gedeelde passie om te co-creëren met mensen en organisaties voor een betere, innovatieve arbeidsmarkt. In de begindagen was het spannend om de eerste kiemen van een idee in zoveel vormen tegelijk te moeten passen. Waar past dit in de missie van VDAB? Hoe moet zo'n fysieke ruimte er uit zien? Wat is er allemaal nodig om hiermee van start te kunnen? Wat moeten wij als team allemaal kunnen om dit idee te realiseren?

In het voorbije jaar waren er veel grote en kleinere highlights:

  • Toen we na de werken de ruimte voor het eerst konden betreden.
  • Voor het eerst sukkelen met Google Hangout op een Koffie met de Toekomst.
  • De eerste toevallige passant die kwam informeren wat 'dat hier eigenlijk allemaal was'.
  • De eerste keer dat een externe organisatie de ruimte wou reserveren voor een co-creatieworkshop.

Er is wel een constante, en daar ben ik eigenlijk nog het meest trots op: gestart vanuit enkele babbels over een vaag idee, zijn we altijd onze eigen werking, doel en nut in vraag blijven stellen. We hebben zelfs een businessplan om het te bewijzen. En, weinig verrassend, dat businessplan is ook altijd in beweging. Het groeit met elke nieuwe collega, het groeit met elke lijn feedback die we toegeworpen krijgen. Het groeit zeker ook mee met nieuwe evoluties binnen VDAB. En alles beweegt, 'quoi'.

Dit najaar, als het universum wat meewerkt, zetten we een co-creatieve hackathon op voor de arbeidsmarkt. Tot dan blijven we actief achter en voor de schermen met onder meer ons aanbod Koffies met de Toekomst, workshops en begeleiding van klanten.

Check dus zeker onze activiteiten via de VDAB-agenda.

Gepost op 26 mei 2020

1 jaar Work out Room

©VDAB

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Zo verruim je je blik op werk en blijf je op de hoogte van inspirerende events, start-ups, technologieën en ideeën.