Gezocht: tool voor sollicitatiefeedback

Stel dat werkgevers na hun sollicitatiegesprekken vlot feedback zouden kunnen geven over de kandidaten die ze over de vloer kregen. Uit die feedback zou VDAB veel kunnen leren. Bijvoorbeeld over waar de krapte zit op de arbeidsmarkt, en hoe we die kunnen aanpakken.

Dat is de reden waarom VDAB vorig jaar in september een ‘call’ -of online oproep- lanceerde voor een gebruiksvriendelijke tool om sollicitatiefeedback te geven. Boris Debeuf, expert innovatie en cocreatie van VDAB, geeft tekst en uitleg. 

Een ‘call’ voor een tool

Boris: “Wanneer we bij VDAB op zoek zijn naar vernieuwende ideeën om uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te pakken -zoals het ontwikkelen van een tool voor sollicitatiefeedback- kunnen we een online oproep lanceren.

Organisaties die hierop ingaan en hun idee aan ons voorstellen, maken kans om een budget te winnen waarmee ze een prototype van dit idee kunnen uitwerken.

Dankzij deze ‘calls’ krijgt VDAB op een flexibele en snelle manier nieuwe ideeën om uit te testen.

Waarom een ‘call’ voor een tool voor sollicitatiefeedback?

VDAB heeft in het verleden zelf systemen bedacht voor werkgevers om sollicitatiefeedback te geven, maar deze waren niet laagdrempelig genoeg. Dat kon dus beter.

Wie waren de winnaars?

De winnaars van deze call waren NSZ (het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) en Fluens (een bureau voor digitale oplossingen). Zij dienden de meest uitvoerbare en volledige ideeën in.

NSZ blonk uit met hun insteek om een feedbacksysteem te maken dat naadloos aansluit bij de noden van de kleine ondernemer. Fluens had dan weer een duidelijke visie op de gebruiksvriendelijkheid voor de werkgever. Zij blonken uit in simpliciteit.

Wat kregen de winnaars?

Zij kregen budget om een eerste versie van hun tool uit te werken. Hierbij mochten ze via de Work out Room rekenen op ondersteuning van VDAB voor expertise, data en testing.

De call is nu af. Wat wil dat zeggen?

Zowel NSZ als Fluens leverden een nagenoeg volledig afgewerkte versie van hun tool op. Via hun tools kunnen werkgevers hun sollicitatiegesprekken plannen, feedback geven en een sollicitatie-historiek bijhouden.

Bovendien is er dat spreekwoordelijk poortje om al die informatie te laten doorstromen naar VDAB.

Nu is het aan ons om te beslissen of en hoe we deze tools zullen integreren in onze werking.”

Gepost op 28 augustus 2019

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Zo verruim je je blik op werk en blijf je op de hoogte van inspirerende events, start-ups, technologieën en ideeën.