VDAB op Hack Belgium 2020

Op 7, 8 en 9 mei 2020 is het weer zover. Dan vindt Hack Belgium, een hackathon met 1000 deelnemers, plaats op de site van Tour & Taxis in Brussel.

Hoorde je al eerder spreken over Hack Belgium? Dat kan, want deze hackathon gaat al sinds 2017 jaarlijks door. En VDAB is voor de derde keer op rij partner van het event.

Een hackathon?

Het begrip ‘hackathon’ stond oorspronkelijk gekend als een bijeenkomst van gedreven software-experten die op een paar dagen tijd samen een software-probleem wilden oplossen.

Maar de afgelopen jaren is het woord hackathon steeds meer een eigen leven gaan leiden. Tegenwoordig hoeft een hackathon niet meer op software gericht te zijn, en hoef je als deelnemer geen software-kenner meer te zijn.

Hack Belgium is zo’n een hackathon waar geen software-probleem, maar een maatschappelijk probleem wordt aangepakt. De bedoeling is om 1000 deelnemers bij elkaar te brengen en hen 3 dagen lang oplossingen te laten uitwerken voor uitdagingen waar onze maatschappij mee kampt.

Waarom is VDAB partner van Hack Belgium?

Sven De Haeck, Directeur Strategie van VDAB, legt uit:

“Op Hack Belgium wordt met brede blik gekeken naar de uitdagingen die ons te wachten staan, en wordt er over sectoren heen samengewerkt. Dat valt volledig binnen VDAB’s visie op innovatie: vooruitziend en samen werken. 

Tijdens Hack Belgium hopen we uitdagingen en trends op de arbeidsmarkt te spotten, en willen we oplossingen creëren voor die uitdagingen. We willen ook anderen ondersteunen die geïnteresseerd zijn om mee te denken, en werkzoekenden de kans bieden om kosteloos deel te nemen.

Want Hack Belgium is een uitstekende gelegenheid om creatief en probleemoplossend te leren denken, om een sterke teamspeler te worden én om te netwerken.

Wat houdt het partnerschap precies in?

Jan Dobbenie, CIO van VDAB: 

“Aan Hack Belgium gaat een voorbereidend traject vooraf. Dit traject dient om te beslissen rond welke maatschappelijke uitdagingen we tijdens de hackathon willen werken. Als partner zal VDAB, samen met andere arbeidsmarktspelers, uitdagingen spotten en definiëren.

We nemen ook deel aan een overkoepelend voorbereidend traject, waarbij we kijken naar hoe de uitdagingen voor de arbeidsmarkt linken aan andere maatschappelijke uitdagingen.

VDAB is samen met Actiris partner van Hack Belgium. Dit wil zeggen dat we elkaars voorbereidende trajecten steunen en samen als prominente spelers aanwezig zijn. We vinden het belangrijk om op dit innovatieve event een plaats in te nemen.

Net als vorige jaren mogen een tiental medewerkers van VDAB deelnemen aan Hack Belgium. Zij zullen zich concentreren op de uitdagingen die VDAB naar voren heeft geschoven. De bedoeling is om die uitdagingen te ‘hacken’. 

Het is ook mogelijk dat we bepaalde VDAB-medewerkers vragen om deel te nemen, als we vermoeden dat ze zeer geschikt zijn om bepaalde uitdagingen aan te pakken.

Alle deelnemers die tijdens Hack Belgium een oplossing creëren voor een probleem op de arbeidsmarkt, mogen zich daarna bij de Work out Room melden om hulp te krijgen bij de verdere ontwikkeling van hun idee.

De Work out Room zal de sterkste teams doorsturen naar VDAB’s innovatieboard, waar ze mogen pitchen om hulp te krijgen bij de ontwikkeling van hun Proof of Concept.”

Wil je meer informatie?

Meer informatie over Hack Belgium vind je op hun website. Voor meer informatie over deelnemen als VDAB’er of werkzoekende, mag je Kira van de Work out Room contacteren. Dat kan op kira.vandenende@vdab.be.

Gepost op 17 oktober 2019

Hack Belgium

©Hack Belgium

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Zo verruim je je blik op werk en blijf je op de hoogte van inspirerende events, start-ups, technologieën en ideeën.