Werken met gehoorverlies

Gefrustreerd, geïsoleerd en uitgeput. Zo voelden de deelnemers zich na afloop van onze workshop. En dat vonden we voor een keer niet erg. Want we wilden hen laten ervaren hoe het is om te werken met een auditieve beperking.

Werknemers met gehoorproblemen hebben het niet alleen lastig op de arbeidsmarkt, maar ook op de werkvloer zelf. Daarom organiseerde de Work out Room een ervaringsgerichte workshop. Docente Maajke Callebert gaf iedereen 30 minuten gehoorverlies. Deelnemers Cathy en Jolien blikken terug op deze unieke ervaring.

Headset

"We zijn best vertrouwd met dit thema. Maar het leek interessant om eens in te zoomen op situaties op de werk- en opleidingsvloer:

  • Welke invloed heeft een auditieve beperking op jobmogelijkheden? 
  • Hoe ervaart iemand met gehoorverlies een werkomgeving? 
  • Hoe kan een werkgever kansen bieden zonder de veiligheid en gezondheid van de betrokkene te schaden? 

Maajke loodste ons door deze vragen. We kregen een headset die ons gehoor verminderde. Na tien minuten hadden we al zin om dat ding af te zetten. “Op laten staan”, zei Maajke streng. “Mensen met gehoorverlies hebben ook niet de kans om even geen gehoorverlies meer te hebben."

Slecht horen is een van de meest voorkomende arbeidsbeperkingen

Er is eigenlijk te weinig aandacht voor gehoorverlies. We beseffen niet hoeveel inspanning dit vergt: de concentratie om gesprekken te volgen, de cognitieve inspanning om zinnen in te vullen die je niet begrepen hebt, de overprikkeling door gevoelig afgestelde hoortoestellen bij omgevingslawaai. Gehoorverlies maakt je onzeker en soms angstig om 'dom' over te komen. Je haakt vaker af in gesprekken. 

Je hoort erbij, je doet ertoe! 

Hoortoestellen of cochleair implantaten zijn geen totaaloplossing en zeker geen tovermiddel. We ontdekten dat er meer nodig is. Zoals de inspanningen van de omgeving. 

Enkele do's and don'ts voor collega’s:

  • Zorg voor context. Vertel kort waarover het gaat. Zo kan je collega die niet goed hoort het gesprek beter volgen. 
  • Wees collegiaal. Praat niet door elkaar. Zo kan je collega met verminderd gehoor het gesprek beter volgen. 
  • Vraagt de slechthorende om iets te herhalen? Zeg dan nooit, “Het was niet belangrijk”. Dat is een dooddoener. Het kwetst en doet afbreuk aan de waardigheid van je collega. 
  • Herhaal spontaan of herformuleer je boodschap. Want als een slechthorende een woord niet hoort, komen bepaalde klanken en letters misschien niet binnen. Herhalen van hetzelfde woord is dan zinloos.
  • En de beste tip: ‘Ask the Person!’ Niet één keer, maar doe dit regelmatig. Wat vindt je collega belangrijk en waar liggen de noden? "


Cathy Van Echelpoel (preventieadviseur VDAB) en Jolien Devlamynck (Coach Argos VZW), deelnemers workshop ‘Werken met gehoorverlies’

Gepost op 3 mei 2023

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Zo verruim je je blik op werk en blijf je op de hoogte van inspirerende events, start-ups, technologieën en ideeën.