Introvert zijn op het werk, dat mag!

Het woord nemen tijdens vergaderingen, netwerken, zichtbaar zijn voor je baas… Moeten we ons extravert gedragen om iets te bereiken op het werk?

Rond die vraag organiseerde de Work out Room een workshop. Tinne Janssens van Management Spark vertelde over de waarde van introversie op de werkvloer. Deelnemer Stijn blikt terug op deze workshop. 

Iets negatief?

Tijdens de workshop kregen we uitleg over introversie. Wat zijn introverte eigenschappen? Welke vooroordelen hoor je er soms over? Hoe komt het dat we steeds meer het gevoel hebben dat we ons extravert moeten gedragen in de maatschappij? En waarom worden medewerkers met introverte eigenschappen wel eens over het hoofd worden gezien bij werving, selectie en interne promotiekansen? 

Tinne Janssens deelde haar inzichten. Voor sommige deelnemers heel herkenbaar en confronterend. 

Introversie omarmen

We keken ook naar de kracht en het potentieel van introversie op de werkvloer. We zouden medewerkers met introversie net moeten omarmen. Want een sterk team heeft naast personen met extraverte eigenschappen ook personen met introverte kwaliteiten nodig.

Benieuwd waarom? Lees meer over de waarde van introversie op de werkvloer. 

 

Stijn Mertens, deelnemer workshop ‘Introversie op de werkvloer’

Gepost op 5 oktober 2022

Introvert

©Shutterstock

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Zo verruim je je blik op werk en blijf je op de hoogte van inspirerende events, start-ups, technologieën en ideeën.