Evenementen

Bijblijven, HR-topics voor werkgevers: Langdurig afwezige werknemers en Opleiden op de werkvloer

Wat is het?

Neem deel aan de gratis infosessie Bijblijven: HR-topics voor werkgevers. Je leert er alles over de recente wijzigingen in de sociale wetgeving, je ontdekt de laatste trends in HR en je krijgt handige HR-tips. 

Programma:
- 10.30 uur: onthaal met koffie
- 11.00 uur: seminariegedeelte met de volgende onderwerpen:

Opleiden op de werkvloer, hoe begin je eraan? (VDAB)

VDAB ondersteunt ondernemingen bij het opleiden van kandidaten op de werkvloer. Tijdens deze praktische sessie lichten we enkele wijzigingen toe bij de klassieke formules van werkplekleren. Hoe worden cursisten opgeleid tot administratief medewerker, medewerker in de boekhouding of medewerker personeelszaken? In ons simulatiebedrijf leren cursisten de bedrijfsprocessen en worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en dat allemaal op maat van de cursist en/of de werkgever. Daarnaast leggen we uit hoe je werkplekleren kunt combineren met VDAB-opleidingen. 

Langdurig afwezige werknemers: wat nu? (Sodalis)

In deze Bijblijfsessie bekijken we een aantal aspecten die bij langdurig afwezige werknemers komen kijken. Wat komt onder meer aan bod? De mogelijkheden tot re-integratie van een zieke werknemer. Wat met bepaalde voordelen die de langdurig afwezige werknemer heeft? Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfswagen, de bedrijfs-gsm en laptop. Hoe kan je de vinger aan de pols houden? We belichten enkele aandachtspunten, maar we geven ook praktische tips mee.

- 13.00 uur: Einde en netwerkmoment met belegde broodjes

Wie organiseert het?

VDAB en Sodalis

Voor wie wordt het georganiseerd?

Werkgevers, ondernemers en HR-professionals

Waar en wanneer?

Datum Startuur Einduur Locatie
dinsdag, 23 augustus 2022 10:30 14:00 Chartreuseweg 20
Brugge

Schrijf je in

Schrijf je online in