Evenementen

Bootcamp Inclusief Job Redesign

Wat is het?

In dit bootcamp bekijken we samen met jou wat job redesign kan betekenen voor jouw onderneming. Hoe kan het sleutelen aan taken, takenpakketten en jobinhouden helpen om een antwoord te bieden op de hedendaagse uitdagingen van de arbeidsmarkt? We hebben het over jobcrafting, jobcarving en inclusief jobdesign. Dit alles spitsen we toe op de HR-uitdaging in jouw onderneming. Wanneer? Dit bootcamp wordt gegeven door Odisee Hogeschool (Sonia Moro en Bart Moens) en bestaat uit 5 sessies, telkens van 9u tot 12u: 8/4/2022 op locatie in de regio 22/4/2022 online 6/5/2022 op locatie in de regio 20/5/2022 online 3/6/2022 op locatie in de regio Coronamaatregelen We volgen de coronamaatregelen op de voet, als er versoepelingen zijn die het toelaten om weer bijeenkomsten live te organiseren, passen wij ons aanbod aan. Voor de bootcamps betekent dit concreet dat sessies 1, 3 en 5 dan live zullen doorgaan in die regio. Voorzie in dit geval zeker voldoende reistijd. Voor de live sessie ligt de timing ook wat anders: vm: 9.30u-13u (broodjes van 12.30-13u). Een bootcamp? Wat? Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. Een bootcamp bestaat uit vijf sessies van een halve dag. Extra! Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van onze experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. Onze experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coaching sessies). We werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden onze experts vóór de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Wie organiseert het?

Met Hands-on Inclusion willen we van een inclusieve arbeidsmarkt met diverse talenten het nieuwe normaal maken. Van willen, naar kunnen, naar doen. Omdat iedereen nodig is op de arbeidsmarkt én omdat er momenteel (te) veel onbenut talent is. Inclusief ondernemerschap vormt een eerste stap richting die inclusieve arbeidsmarkt. Een stap waarbij we organisaties verbinden met getalenteerde werknemers. Bovendien kent inclusief ondernemen heel wat voordelen die jouw organisatie ten goede komen en die zetten wij graag voor jou in de kijker. Dat doen we enerzijds door organisaties de juiste ondersteuning te bieden om duurzame inclusie in hun werking mogelijk te maken, en anderzijds door de afstand tussen werkzoekenden en werkgevers te verkleinen.

Voor wie wordt het georganiseerd?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector. Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem met ons contact op en we zoeken het voor je uit. Jouw bijdrage Ons aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement: Je neemt deel aan de vijf sessies. Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van onze checklist diversiteit. Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie. Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van onze experten. Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat wij onze dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten. Over de groepssamenstelling We willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden we de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom. De bootcamps worden regionaal georganiseerd, ook in deze digitale coronatijden. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen. Ligt de hoofdzetel van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar is je werkingsgebied wel in het Vlaams Gewest? Schrijf je dan bij voorkeur in voor een bootcamp in regio Antwerpen-Halle-Vilvoorde.

Sessies

Datum Startuur Einduur Locatie
vrijdag, 8 april 2022 09:30 13:00 Online
vrijdag, 22 april 2022 09:00 12:00 Online
vrijdag, 6 mei 2022 09:30 13:00 Online
vrijdag, 20 mei 2022 09:00 12:00 Online
vrijdag, 3 juni 2022 09:30 13:00 Online