Evenementen

Bootcamp Taal en communicatie in een inclusieve organisatie

Wat is het?

In dit bootcamp focussen we op het gebruik van taal en communicatie in een inclusieve organisatie. Het aantrekken van diverse medewerkers is niet voldoende. Je moet ze ook thuis doen voelen binnen je organisatie. Heldere taal en communicatie is hierbij dan ook essentieel. Het zorgt voor een meer efficiënte werkvloer en bevordert de samenwerking tussen de medewerkers. Samen onderzoeken we hoe je dit best aanpakt in jouw organisatie en wat jij als werkgever kan doen om de communicatie met medewerkers, klanten en contacten te optimaliseren. Wanneer? Dit bootcamp wordt vormgegeven door medewerkers van Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas, Verso en Grip en gegeven door medewerkers van Atlas en bestaat uit 5 sessies. 10/02/2022 12.30u-16u (broodjes van 12.30-13u) - locatie volgt * 10/03/2022 13u-16u online 31/03/2022 12.30u-16u (broodjes van 12.30-13u) - locatie volgt * 28/04/2022 13u-16u online 19/05/2022 12.30u-16u (broodjes van 12.30-13u) - locatie volgt * * Onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen Een bootcamp? Wat? Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. Een bootcamp bestaat uit vijf sessies van een halve dag. Extra! Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van onze experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. Onze experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coaching sessies). We werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden onze experts vóór de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Wie organiseert het?

Met Hands-on Inclusion willen we van een inclusieve arbeidsmarkt met diverse talenten het nieuwe normaal maken. Van willen, naar kunnen, naar doen. Omdat iedereen nodig is op de arbeidsmarkt én omdat er momenteel (te) veel onbenut talent is. Inclusief ondernemerschap vormt een eerste stap richting die inclusieve arbeidsmarkt. Een stap waarbij we organisaties verbinden met getalenteerde werknemers. Bovendien kent inclusief ondernemen heel wat voordelen die jouw organisatie ten goede komen en die zetten wij graag voor jou in de kijker. Dat doen we enerzijds door organisaties de juiste ondersteuning te bieden om duurzame inclusie in hun werking mogelijk te maken, en anderzijds door de afstand tussen werkzoekenden en werkgevers te verkleinen.

Voor wie wordt het georganiseerd?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector. Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem met ons contact op en we zoeken het voor je uit. Jouw bijdrage Ons aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement: Je neemt deel aan de vijf sessies. Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van onze checklist diversiteit. Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie. Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van onze experten. Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat wij onze dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten. Over de groepssamenstelling We willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden we de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom. De bootcamps worden regionaal georganiseerd, ook in deze digitale coronatijden. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen. Ligt de hoofdzetel van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar is je werkingsgebied wel in het Vlaams Gewest? Schrijf je dan bij voorkeur in voor een bootcamp in regio Antwerpen-Halle-Vilvoorde.

Sessies

Datum Startuur Einduur Locatie
donderdag, 10 februari 2022 12:30 16:00 Online
donderdag, 10 maart 2022 13:00 16:00 Online
donderdag, 31 maart 2022 12:30 16:00 Online
donderdag, 28 april 2022 13:00 16:00 Online
donderdag, 19 mei 2022 12:30 16:00 Online